--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Навіть в умовах воєнного стану вдалося своєчасно провести підготовку міста до зими - Кривий Ріг технічно на 100% готовий почати опалювальний сезон. Також, відпрацьовано схеми роботи при надзвичайних ситуаціях

10:27, 29 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кривий Ріг традиційно, ще у січні, не очікуючи завершення попереднього сезону, розпочав підготовку до нового опалювального періоду. Теплопостачальними підприємствами міста для проходження осінньо-зимового періоду підготовлено всі 96 котельних, 76 теплорозподільних пунктів, замінено 7 км теплових мереж, відновлено майже 11 км теплової ізоляції, виконано ремонт 29 котлів та реконструкцію 2 котельних.

28 вересня відбулося засідання виконкому міськради на якому було розглянуто питання підготовки міста до нового опалювального сезону в умовах воєнного стану.  

В. о. міського голови Юрій Вілкул підкреслив: «Сьогодні ситуація у теплоенергетиці країни дуже складна, але місто зробило все, аби підготуватися до початку нового опалювального сезону. Його стабільне проходження залежить від злагодженості роботи всіх міських служб, підприємств теплоенергетики, електро-, водо-, газопостачання. Всі підприємства критичної інфраструктури забезпечені обладнанням, матеріалами та інструментами для роботи в умовах воєнного стану. Наразі Кривий Ріг технічно на 100% готовий почати опалювальний сезон без затримок. 96 котелень міста готові працювати та подавати тепло в помешкання мешканців».

Термін початку опалювального сезону, відповідно до законодавства, що діє в країні, залежить від погодних умов - середньодобова температура протягом трьох діб повинна бути нижче +8 градусів. Також початок роботи котелень залежить від термінів початку постачання газу для теплогенеруючих підприємств дочірнім підприємством НАК «Нафтогаз України» – «Нафтогаз  Трейдинг». 

Також за завданням начальника Військової адміністрації О. Вілкула відпрацьовані схеми виконання робіт з ліквідації можливих локальних надзвичайних подій, викликаних збройною агресією проти нашої країни та ударами по об'єктах енергетичної інфраструктури. Додатково закуплено 37 генераторів та 100 теплових пушок різної потужності. Крім того, здійснено ревізію та підготовку для об'єктів інфраструктури резервних джерел живлення, які можуть використовуватись у разі надзвичайних подій, а також заготовлено паливно-мастильні матеріали для них. Підготовлено понад 50 таких джерел різної потужності.

Для підготовки житлових будинків виконано: поточний ремонт 40 тис.м2 покрівель у 610 будинках, заміну 11 тис. п.м. будинкових трубопроводів в 1200 будинках, ремонт 29 тис. п.м. міжпанельних швів на 274 будинках.

Представники теплогенеруючих підприємств міста звернули особливу увагу на питання щодо розрахунків населення за тепло. Саме платежі населення є для підприємств, згідно із Законом, основним способом розраховуватися за постачання газу, електроенергії та води, які необхідні для виробництва тепла для криворіжців. Без своєчасних платежів населення робота теплогенеруючих підприємств може опинитися під загрозою.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0