--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула за підсумками 25.09.22 та тижня

07:11, 26 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

Розпочався вже восьмий місяць нашої Народної війни проти російської агресії. Наше місто-фортеця разом з усією країною та всім українським народом бореться за свободу та незалежність України та працює на Перемогу.

Наша армія демонструє усьому світу мужність та стійкість, наші воїни вміють бити ворога та перемагати. І жодні мобілізації, ніякі фейкові референдуми не врятують агресора від поразки. Наша перемога не буде швидкою, але обов'язково буде!

Щодо ситуації на нашому напрямку, то весь тиждень ситуація на фронті була напруженою, динамічною, але перебувала і перебуває зараз під повним контролем ЗСУ. За даними Генерального штабу ЗСУ та Оперативного командування "Південь", Сили оборони продовжують активні дії із закріплення на звільнених територіях. Силами оборони продовжується вогневе ураження резервів противника, порушення його системи управління, логістичного забезпечення. Ворог усіма силами намагається зупинити просування наших військ, але продовжує зазнавати серйозних втрат у живій силі та техніці.

За інформацією ОК "Південь", яка надійшла сьогодні, нашою авіацією нанесено 5 ударів по двох ворожих системах протиповітряної оборони в Херсонській області, та по трьох районах зосередження озброєння та техніки на Бериславщині. Ракетно-артилерійськими підрозділами подавлений один з опорних пунктів противника в районі Давидова Броду, знищено склад боєприпасів ворога і пункт управління у Бериславському районі. Також під ранок виявлено та попереджено прохід ДРГ противника в тил наших підрозділів в Нововоронцовській громаді Херсонської області.

Зазнаючи поразки, ворог продовжує тактику терору мирних громад. Поряд з обстрілами з усіх видів РСЗВ та ствольної артилерії терористи почали використовувати і дрони-камікадзе. У четвер один із таких дронів, з дуже промовистою для терористів назвою «Шахід-136» атакував Кривий Ріг. Це закуплені росією в Ірані дрони, які вони перефарбовують у зелений колір і називають «Герань-2». Ніхто не постраждав. Ця терористична зброя, звичайно, є серйозною небезпекою, але ЗСУ збивають і ці апарати. Вже два такі дрони були збиті над Дніпропетровщиною. А від початку повномасштабної агресії ЗСУ збили вже понад 950 ворожих БПЛА.

Сьогодні ворог продовжив обстріл мирних громад на нашому напрямку. Вночі під удар з РСЗВ "Град" та ствольної артилерії потрапили Марганець, Нікополь, а також населені пункти Червоногригорівка та Придніпровська Червоногригорівської громади. Пошкоджено декілька приватних житлових будинків,  магазини, дитячий садок, амбулаторія. Вдень також зазнали обстрілів Марганець та село Вищетарасівка Мирівської громади Нікопольського району. Пошкоджено 2 приватних житлових будинки, господарчі споруди, дві будівлі, 3 лінії електропередач. Слава Богу, скрізь без втрат. У Криворізькому районі вночі та вдень обстрілів не було.

Щодо ситуації у нашому місті. У Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Усі органи влади чітко та злагоджено виконують свої обов'язки. Триває укріплення оборони міста на всіх лініях захисту та надання матеріально-технічної допомоги нашим військовим.

Крім безпосередньої допомоги військовою технікою, обладнанням, засобами захисту, будівельними матеріалами, Військова адміністрація допомагає і родинам захисників. Зокрема, нами організована поїздка до Туреччини сімей криворізьких Нацгвардійців – Героїв Маріуполя. Дружини та діти наших героїчний Нацгвардійців пройдуть в Туреччині курс морально-психологічної адаптації та оздоровлення протягом місяця.

Цього тижня тривала і продовжується зараз дуже велика робота з ліквідації наслідків ракетних ударів по гідротехнічних спорудах міста. На сьогодні ситуація повністю стабілізована. Рівень води в річці Інгулець в межах допустимих норм, якість питної води по місту також відповідає нормам. Ще раз дякую всім, хто брав і бере участь у цій роботі. Я щодня проводжу робочі наради на об'єкті й точно можу сказати - робота реально проведена титанічна.

Триває прийом заявок від криворіжців, чиї домоволодіння постраждали від підтоплення, на отримання матеріальної допомоги. Від підтоплення в тій чи іншій мірі постраждало 170 домогосподарств. На сьогоднішній день прийнято 114 заявок на надання допомоги від міста, а через додаток «Дія» оформлена 81 заявка на отримання допомоги від держави. Що стосується допомоги від міста, то ті домогосподарства, де постраждали житлові приміщення, отримають допомогу в розмірі чотирьох середніх прожиткових мінімумів, це 10 032 гривні. Де постраждали підвальні або нежитлові приміщення - в розмірі одного прожиткового мінімуму, це 2 508 гривень. Містом вже виділено фінансовий ресурс для забезпечення таких виплат.

Місто продовжує надавати допомогу тим криворізьким сім'ям, які цього найбільше потребують. Видано вже понад 152 тисяч безкоштовних продуктових наборів. Також з 22 вересня почалася видача 17-ти тисяч продуктових наборів переселенцям, що знаходяться в Кривому Розі. Вона організована Військовою адміністрацією разом з міжнародною організацією Save the Children Ukraine. Допомогу отримали вже 5316 сімей переселенців.

Та за традицією, про наші мирні перемоги. Криворожанки - вихованки ДЮСШ №2 - Романа Вовчак та Дар'я Константинова стали срібними призерками чемпіонату України з вільної боротьби. Вітаю спортсменок та бажаю нових перемог!

 Шановні криворіжці та всі, хто зараз перебуває в нашому місті. У нелюдів, які б'ють з РСЗВ, дронами-камікадзе та гіперзвуковими ракетами по мирних містах, взагалі немає розуміння будь-яких людських цінностей. Тому вкотре наполегливо наголошую на необхідності дотримання правил повітряної тривоги. Будь ласка, бережіть себе та своїх близьких.

Шановні земляки! Сьогодні у кожного на своєму робочому місці свій фронт. Дякую вам за працю! Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! Та ще раз скажу: не питайте, коли закінчиться війна. Запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра. Разом – переможемо!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых