--.-° --% 0мм

О.Вілкул: Військова адміністрація Кривого Рогу разом з міжнародною гуманітарною організацією Save the Children Ukraine організувала видачу продуктових наборів для 17 тисяч вимушених переселенців (АДРЕСИ ПУНКТІВ)

13:10, 21 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі Військовою адміністрацією міста та міжнародною гуманітарною організацією Save the Children Ukraine з 22 вересня буде розпочата видача продуктових наборів для найбільш вразливих осіб з числа вимушених переселенців. 

З початку повномасштабного вторгнення росії  Кривий Ріг вже прийняв майже 75 тисяч внутрішньо-переміщених осіб (ВПО). З них більше 63 тисячі офіційно зареєструвалися та отримали відповідний статус у Кривому Розі, кожному, хто цього потребував, надана необхідна підтримка. 

«Військова адміністрація докладає всіх зусиль, аби кожна людина у нашому місті, яка потребує допомоги, її отримала. Особливо важливо, в умовах війни як для вимушених переселенців так і мешканців Кривого Рогу є соціальна  підтримка.  З травня, у рамках муніципальної  комплексної Програми соціального захисту жителів ми видаємо безкоштовні продуктові набори для вразливих верств населення.  Вже 150 тисяч криворіжських сімей отримали такі проднабори. Зараз, разом з міжнародною організацією Save the Children, ми організували видачу продуктових наборів для 17 тисяч найбільш нужденних осіб з числа вимушених переселенців. На цьому ми не зупиняємося, адже саме допомога один одному є складовою нашої роботи на шляху до Перемоги. Допомога надаватиметься і надалі», - підкреслив начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олесандр Вілкул.

Продуктові набори передбачені  для родин ВПО у складі яких є:   
-  діти до 18 років або діти під опікою, або діти у складі прийомних сімей, будинку сімейного типу;
-  особи похилого віку (60+) або особи, які потребують постійного лікування;
-  інші категорії ВПО, у разі, якщо є нагальна потреба у допомозі. 

«Попередньо - у співпраці з представниками Save the Children Ukraine - ми склали списки внутрішньо-переміщених громадян, які відносяться до відповідних категорій. Для уникнення черг ми телефонуємо та запрошуємо отримати набори на визначену дату. Один продуктовий набор видається на сім’ю до 3 осіб, 4-6 осіб – 2 набора; 7 осіб і більше – 3 набора.  Родина визначається за Сімейним кодексом. Одинока людина поважного віку має право на отримання 1 набору. Для отримання продуктового набору при собі необхідно мати документ, що посвідчує особу та довідку ВПО. Хочу зазначити, що проднабор не видається, якщо вимушені переселенці мешкають у місцях колективного проживання. Мається на увазі – школах, дитячих садках, терцентрах, де вони отримують безкоштовне  харчування»,- сказала Інеса Благун, директор департаменту соціальної політики.

Пункти видачі наборів гуманітарної допомоги працюватимуть за графіком: робочі дні з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 15.00 години. 

Видача проднаборів здійснюватиметься у 10 стаціонарних пунктах, розміщених в усіх районах міста:

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0