--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула 20 09 22

07:00, 21 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

Станом на сьогодні ситуація на нашому напрямку фронту повністю перебуває під контролем ЗСУ. За інформацією ОК «Південь», наші військові продовжують ведення активних дій, суттєво підривають логістику та можливості залучення резервів ворога. Окупанти намагалися провести штурмові дії в напрямку Давидів Брід – Білогірка, проте були зупинені артилерійським вогнем. Із втратами втекли. Також орки намагалися налаштувати альтернативну переправу через Дніпро, в районі Нової Каховки та Козацького, але баржа, завантажена озброєнням, технікою та особовим складом, потрапивши під вогневе ураження наших військ, поповнила підводний флот окупантів. В районі Нововоскресенського і Архангельського були знищені ворожі розвідники «Оріон» і «Орлан-10».

Окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення та продовжують терор мирних громад. У Криворізькому районі вдень окупанти обстріляли Зеленодольську громаду – село Велика Костромка, також інший обстріл був о 21.40, та прикордонні території міста Зеленодольськ. Без втрат. У Нікопольському районі вночі окупанти завдали масованого удару з РСЗВ «Град» та важкої артилерії – це понад 100 снарядів - по Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Ввечері ворог знову завдав удару з «Градів» по Марганецькій громаді. Слава Богу, скрізь без втрат.

У Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії. Триває укріплення оборони міста на всіх лініях захисту та надання матеріально-технічної допомоги нашим військовим.

На гідротехнічних спорудах продовжуються роботи з ліквідації наслідків ракетних ударів. Рівень води на усіх ділянках не перевищує критичних позначок. Тривала і робота з відкачки води з прибудинкових територій. Загалом вже відкачано з 36 будинків та 58 присадибних ділянок близько 4500 м3 води. Від криворіжців, домоволодіння яких постраждали від підтоплення, прийнято 62 заявки на надання матеріальної допомоги від міста та 63 заявки на надання допомоги від держави.

 Також наше місто продовжує допомагати вимушеним переселенцям, яких у місті офіційно зареєстровано 63 тисячі, а реально – 75 тисяч. Військова адміністрація Кривого Рогу разом з міжнародною гуманітарною організацією Save the Children Ukraine організувала видачу продуктових наборів для 17 тис найбільш вразливих осіб з числа ВПО. Вона розпочнеться 22 вересня. Безкоштовні продуктові набори передбачені  для родин ВПО у складі яких є:

  • діти до 18 років або діти під опікою, або діти у складі прийомних сімей;
  • люди похилого віку старше 60 років або особи, які потребують постійного лікування;
  • інші категорії ВПО, у разі, якщо є нагальна потреба у допомозі.

Один продуктовий набор видається на сім’ю до 3 осіб. Якщо 4-6 осіб – 2 набора; 7 осіб і більше – 3 набора.  Хочу наголосити, що ці проднабори не призначені для тих переселенців, які мешкають у місцях колективного проживання – школах, дитячих садках, терцентрах, де вони отримують від нашого міста триразове безкоштовне харчування. Видача проднаборів здійснюватиметься у 10 пунктах, розміщених в усіх районах міста. Місця їх розташування та час роботи ви зможете переглянути на офіційному сайті міськради.

Триває надання допомоги й криворізьким сім'ям. Вже видано понад 150 тис безкоштовних наборів від міста. Окрім цього, вже понад 20 тисяч продуктових наборів нами передано сім'ям прифронтових та фронтових громад. Ця робота буде продовжена. Ми одна країна, один народ, і маємо допомагати один одному. У цьому наша сила. Дякую всім, хто бере участь у такій роботі.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! Ще раз скажу: запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0