--.-° --% 0мм

Юрій Вілкул: У Кривому Розі, в умовах воєнного стану, всі мистецькі школи забезпечують для творчих особистостей якісну організацію освітнього процесу в онлайн-форматі

10:59, 14 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В.о. міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду з питання організації дистанційної роботи в мистецьких закладах на базі однієї з музичних шкіл міста.

У Кривому Розі функціонують 18 мистецьких шкіл, з них 13 - музичних, 3 – художні та 2 школи мистецтв. З початку нового навчального року тут розпочали онлайн-навчання майже 7 тисяч учнів, в тому числі, близько 1 тис дітей пільгових категорій, які здобувають мистецьку освіту безоплатно, для інших розмір батьківської плати за навчання чи не найнижчий в Україні.

«Кривий Ріг створює комфортні умови для розвитку мистецької освіти, завжди підтримує та допомагає творчим особистостям. Наші навчальні заклади культури доступні для всіх охочих здобувати мистецьку освіту. Кваліфіковані викладачі приділяють велику увагу творчому та естетичному вихованню хлопців і дівчат. Результатом їх кропіткої роботи є перемоги на престижних конкурсах та фестивалях. Щороку понад 60 обдарованих дітей і молодих криворіжців отримують міську нагороду «За творчі досягнення». Хочу зазначити, що немало вихованців та випускників мистецьких закладів стали відомими в Україні та за її межами: професійними музикантами, композиторами, диригентами, солістами, викладачами і керівниками музичних закладів України. І сьогодні, в умовах воєнного стану, всі заклади музичної освіти продовжують забезпечувати якісну та безпечну організацію освітнього процесу. Хоча, і в онлайн-форматі. Ми сподіваємося, що як тільки буде спокійно в країні, наші заклади перейдуть в офлайн», - зазначив в.о. міського голови Юрій Вілкул.

У місті створена унікальна музична база, що об’єднує мистецькі школи, Криворізький обласний музичний коледж та Криворізький державний педагогічний університет. Такий творчий тандем сприяє перетворенню промислового міста в музичний центр всеукраїнського рівня. В умовах воєнного стану юні таланти вражаючи силою духу та бажанням зробити свій внесок у перемогу українського народу. Упродовж 2022 року юні таланти здобули 950 призових місць, із них 54 -  Гран-Прі.

«Лише протягом літа, з червня по вересень, учні нашої музичної школи взяли участь в 15 всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах та здобули 13 призових місць, із них 3 - Гран-Прі. На жаль, сьогодні освітній процес здійснюється на умовах дистанційного навчання. Заняття відбуваються в онлайн-форматі з використанням комп’ютерних технологій. Навіть якщо вихованці шкіл та викладачі перебувають за межами  міста, країни, освітній процес продовжується. Але ми віримо і сподіваємося, що скоро буде Перемога і в наших класах знову лунатимуть музика і спів, а на перерві -  голосний сміх  дітей!»,- сказала Ольга Терещенко, директорка музичної школи.

Відвідувачка музичної школи, шестирічна Поліна Нагаєць, яка навчається на фортепіанному та вокально-теоретичному відділах поділилася своїми враженнями від занять: «Я дуже рада, що можу відвідувати заняття з музики та вокалу, хоч і дистанційно. Мені подобається займатися зі своїм викладачем. Дуже шкода, що ми спілкуємося через комп’ютер, та я розумію, що так безпечно. Сподіваюсь, що як тільки закінчиться війна і стане спокійно, ми знову будемо ходити до школи та їздити на  фестивалі та конкурси».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых