--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула за підсумками 11.09.22 та тижня

22:10, 11 сен 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Головне:

Від початку вересня Збройні сили України звільнили, за офіційними даними Геншабу ЗСУ, понад 3000 квадратних кілометрів раніше захоплених ворогом територій нашої країни. Причому на захоплення цих територій ворог, маючи чисельну перевагу та багатократну перевагу у озброєнні витратив понад 120 днів. Але завдяки майстерності наших військових та їх злагодженим діям, окупанти були вибиті за кілька днів. Звичайно, це не було просто, але прапор України повернувся до багатьох населених пунктів. І, я впевнений - повернеться й у решту поки що захоплених міст і сіл.

Основна увага у ці дні була прикута до подій у Харківській області, але й на нашому напрямку є серйозні успіхи. За даними Генштабу ЗСУ в Херсонській області окупанти також відійшли зі своїх позицій в деяких населених пунктах. Багато хто запитує про подробиці, але я ще раз повторюю - йде військова операція, якій точно не потрібен зайвий інформаційний шум. Давайте дочекаємось офіційної інформації від Генерального штабу ЗСУ. Точно можу сказати – всі підрозділи наших частин діють злагоджено та ефективно. Від усіх криворіжців дякую всім солдатам і офіцерам за мужність і героїзм!

Що стосується обстановки на фронті на сьогодні, то за даними Генштабу ЗСУ та ОК "Південь" на нашому напрямку продовжуються позиційні бої, внаслідок яких відбувається просування наших військ та закріплення територій. Ворог надає перевагу контрбатарейній боротьбі,  намагаючись уникнути прямого зіткнення. Зазнає втрат і відступає. Завдяки майстерності наших льотчиків та ракетно-артилерійських підрозділів дуже серйозно порушена логістика противника щодо поповнення боєкомплекту та палива. Практично всі переправи через річки Дніпро та Інгулець перебувають під вогневим контролем ЗСУ. За інформацією ОК "Південь", що надійшла сьогодні, знищено ще один склад боєприпасів ворога в Бериславському районі Херсонської області.

Завдяки ефективним діям наших військ щодо порушення логістики ворога, який не здатний у колишніх обсягах підвозити боєкомплект, значно скоротилася кількість обстрілів по прифронтових громадах. Якщо раніше ворог завдавав ударів переважно вночі, то ось уже вісім ночей поспіль по нашому Криворізькому району ударів не було. Але орки все ж таки намагаються продовжувати тактику терору. Протягом тижня були обстріли Апостолівської та Зеленодольської громад з "Ураганів". Можу сказати, що внаслідок наступальних дій наших військ діставати до Криворізького району зі ствольної артилерії та «Градів» русне вже важко, крім прибережних сіл. Але з «Ураганів» поки що дістають. У понеділок у місті Апостолові загинула жінка 1936-го р.н. Дуже складна ситуація в Нікопольському районі, який все ще зазнає обстрілів щодня. Там орки б'ють із РСЗВ та ствольної артилерії через річку Дніпро з боку атомної станції, і тому нашим частинам дуже складно вести контрбатарейну боротьбу.

Сьогодні вдень орки обстріляли Зеленодольську громаду – прикордонні території села Велика Костромка та міста Зеленодольськ. Без втрат. У Нікопольському районі вночі окупанти з РСЗВ "Град" та важкої артилерії тричі обстріляли м. Нікополь. Поранення отримали двоє чоловіків 45 та 48 років та жінка 69 років. Пошкоджено 35 багатоповерхових та приватних будинків, навчальні заклади, амбулаторію, та інші об'єкти, виникло 4 пожежі. Також під обстріл потрапила Марганецька громада. Без втрат.

Протягом тижня ворог завдав ракетних ударів по нашому місту і поряд розташованим населеним пунктам. В понеділок у Криворізькому районі ворог завдав два ракетні удари крилатими ракетами по нафтобазі у передмісті Інгульця. У вівторок орки нанесли ракетний удар по Кривому Рогу. Від удару ракети сталася сильна пожежа також на нафтобазі. За інформацією ОК "Південь", це була ракета Х-101 класу "Повітря-Земля". Була ще одна ракета, але її було збито за Інгульцем. У четвер окупанти намагалися знову нанести ракетний удар. Ворог атакував крилатою ракетою Х-59 класу "повітря-земля", випущеною з напрямку Азовського моря. Силами нашої ППО ракету знищено над Криворізьким районом за кілька кілометрів від міста. Головне – скрізь без втрат. Наше ППО працювало ще кілька разів, але я зараз даю тільки офіційну інформацію, яку видали військові. Ще раз наголошую - що чим менше ми говоримо про роботу ППО, тим більше ми захищені.

Сьогодні близько 20.00 ворог завдав масованого ракетного удару по ряду регіонів України, у тому числі по нашій області - по об'єктах критичної інфраструктури. Частина ракет була збита, але влучення є. Наслідки уточнюються.

Ситуація у Кривому Розі продовжує перебувати під повним контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Усі органи влади діють злагоджено та ефективно. Забезпечено роботу всієї інфраструктури міста, всіх комунальних підприємств, медичних та соціальних установ. Дякую всім, хто кожен на своєму місці забезпечує життєдіяльність міста. Разом з військовими ми продовжуємо будівництво захисних споруд на всіх лініях оборони, у тому числі у сусідніх Херсонській та Миколаївській областях. Також продовжуємо допомогу військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Це сотні найменувань - від квадрокоптерів, приладів нічного бачення, обмундирування, спеціальних засобів зв'язку, автотехніки до будівельних матеріалів та багато іншого.

Місто продовжує надавати допомогу тим, хто її найбільше потребує. Вже 144 тисячі криворізьких сімей одержали від міста безкоштовні продуктові набори. Усі 27 пунктів видачі працюють за графіком.

Сьогодні – рівно 200 днів героїчної боротьби всього українського народу з повномасштабною ворожою агресією. За ці 200 днів, незважаючи на постійні удари ворога по мирних містах, незважаючи на застосування ним усіх видів зброї, незважаючи на всі її зусилля нас залякати та зламати, весь світ побачив – ми вміємо боротися, ми вміємо працювати на перемогу та ми вміємо перемагати.

Також у місті триває підготовка до зими. Готовність багатоквартирного житлового фонду міста складає вже понад 98%. Із 98 котелень підготовлено 96. Роботи продовжуються і до початку опалювального сезону місто буде готове заздалегідь.

До міста продовжують прибувати вимушені переселенці. Загалом у місті офіційно зареєструвалось майже 63 тисячі переселенців. Реально це вже до 75 тисяч людей. Також цього тижня нами було організовано евакуацію людей зі звільнених територій на нашому напрямку. Задіялися комунальні машини швидкої допомоги та комунальні автобуси. Тож прошу не критикувати, що їх іноді буває менше на маршрутах. Це моя особиста відповідальність і я направляю їх туди, де вони найбільше потрібні. Кривий Ріг надає всю необхідну допомогу всім, хто її потребує.

По традиції про наші мирні перемоги. На міжнародному турнірі з боксу серед жінок, який пройшов у Польщі, вихованка нашої ДЮСШ №7 Черненко Поліна здобула золоту медаль. Вітаю спортсменку!

Шановні земляки! Ще раз хочу подякувати всім, хто своєю працею, кожен на своєму місці, наближає нашу Перемогу. Вона не настане завтра і вона не буде легкою. Але вона обов'язково буде – тому для нас це Народна війна. А наш народ не можна перемогти. Як і раніше, дотримуємося спокою та витримки, всіх правил військового стану та, особливо, повітряної тривоги. Віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!

Скучної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Кривбасу та Слава Україні!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых