--.-° --% 0мм

ЗСУ знищили останній шлях, яким росіяни могли переправляти техніку на Херсонщині

19:29, 12 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Українські військові повністю знищили логістику ворога на Каховській ГЕС у Херсонській області. Окупанти втратили останній шлях для того, щоб перекидати свою техніку.

Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради й військовий ТрО Сергій Хлань, пише 24-й канал. За його словами, українські захисники послідовно руйнують логістику ворога щодо постачання зброї, боєкомплектів та боєприпасів до лінії фронту.

Хлань нагадав, що ввечері 11 серпня було знищено скупчення військ на правому березі Дніпра у селі Веселе, що біля греблі Каховської ГЕС. Як він сказав, у Веселому росіяни накопичували свою зброю та техніку.

Нещодавно гребля була пошкоджена й окупанти не могли в повному обсязі переправляти зброю та техніку. Хлань зазначив, що росіянии накопичують техніку на лівому березі в Новій Каховці та на її околицях, а також у місті Таврійськ.

Звідти росіяни поступово переправляли техніку через Каховську греблю, однак на днях було знищено дорожнє полотно. Відтак, залишилася дорога по самій ГЕС, де було два запасні шляхи.

У четвер, 11 серпня, українські сили зруйнували одне автодорожнє полотно. Після цього для росіян залишився один шлях для переправляння техніки.

Сергій Хлань повідомив, що 12 серпня вдень ЗСУ завдали ще один удар, знешкодивши останнє полотно, яким окупанти могли переправляти техніку й боєприпаси.

Російські пропагандисти заявили про "роботу" ППО й начебто те, що "прильотів" буцімто не було. Та, за словами Хланя, свідки кажуть, що прилетіло, куди потрібно й були потужні вибухи. Відтак, знешкоджена важлива логістична артерія окупантів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых