--.-° --% 0мм

В Україні зареєстровано електронну петицію з проханням дозволити перетинати державний кордон чоловікам - студентам закордонних навчальних закладів

16:52, 11 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На сайті Офіційне інтернет-представництво Президента України  зареєстровано електронну петицію "Офіційно дозволити виїзд студентам-чоловікам, які навчаються закордоном"

Оприлюднено петицію 10 серпня 2022 року, її автор - Тарас Володимирович Сивуха:

"Прошу офіційно надати дозвіл на перетин державного кордону студентам-чоловікам (18-60 років), які навчаються в закордонних навчальних закладах за програмами бакалавра, магістратури або аспірантури. Мова йдеться про тих, хто вступив до 24 лютого 2022 року та після цієї дати.

Ми знаємо про зловживання цим правом багатьох чоловіків, які через корупційні або відверто шахрайницькі схеми виїхали за кордон. Проте, державні служби України відповідають на це відвертим свавіллям та порушенням чинних норм законодавства. На багатьох реальних студентів здійснюється психологічний тиск або їм відверто погрожують. Все це відбувається через відсутність системного законодавчого або нормативного підходів в цьому питанні".

Також, Державна прикордонна служба України дозволяла виїзд студентів-чоловіків, які щойно вступили до закордонних ВНЗ. Це було зазначено на офіційному сайті державної служби. Проте, вона в останні тижні різко змінила своє ставлення. На кордоні діють більше "негласні" правила, аніж реальні постанови, як наприклад, випускати тільки тих кому 18-21 років або вимагати додаткові документи, яких немає в офіційному переліку на сайті ДПС України.

Так, воєнний стан передбачає обмеження деяких прав і свобод громадян, але точно не їх повну відмінну. Кожен має право на освіту та наукову або творчу самореалізацію в незалежності від віку або статеву приналежність громадянина. Багато наших культурних або спортивних діячів отримали право перетинати державного кордону, чому це не можна дозволити іншим? Останні події можуть засвідчити велику проблему з дотриманням прав людини, де деякі українські посадові особи ведуть себе не як службовці європейського зразка, а більше радянського з постоталітарним способом мислення та прийняття рішень. Але ж Україна – не росія!

Володимир Олександрович, сподіваюсь ми боремося і працюємо на суверенну і незалежну країну, де поважається абсолютно кожен її громадянин, а також, де кожен рівний перед законом і має рівні можливості. Освіта – це інвестиція в майбутнє та спосіб побудови суспільства рівня Європейського Союзу. Ми не можемо бути європейцями з радянським менталітетом і способами врегулювання питань прав людини.

Дякую! Сподіваюсь на реальні позитивні зміни!"

Для розгляду петиції потрібно набрати 25000 голосів,  набрано вже - 1323. Збір підписів триватиме протягом ще  91 дня на сайті

 

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0