--.-° --% 0мм

До Дня молоді у Кривому Розі вручили міські нагороди представникам активної, творчої та ініціативної молоді

14:03, 11 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Під час міського урочистого прийому від імені в. о. міського голови Юрія Вілкула юнаків та дівчат привітав перший заступник мера Євген Удод. Він вручив 31 молодому криворіжцю міські відзнаки: грамоти та стипендії ім В.Бизова молодим науковцям.

У Кривому Розі, навіть в умовах воєнного стану, міською владою збережені та виплачуються муніципальні стипендії обдарованій молоді та відмінникам навчання - ім. Г. Гутовського, О. Поля, В. Бизова, В. Гурова .

Євген Удод підкреслив: «Ми завжди говоримо, що Кривий Ріг – місто молодих. І це дійсно так. У нас проживає 180 тисяч молодих людей, що складає близько 30 % населення. У вас найпрекрасніша та найпродуктивніша пора життя, яку ворог намагається підступно та жорстоко знищити. Але йому це не вдасться! З перших днів війни наша молодь виступила міцним фронтом у боротьбі з агресором. Представники молодіжного виконкому, спортсмени та тренери активно займаються волонтерськими справами: допомагають внутрішньо переміщеним особам, плетуть маскувальні сітки, готують їжу для військовослужбовців. Найхоробріші юнаки та дівчата входять до лав Збройних Сил України, захищають державу та рідне місто на передовій! 

Переконаний, що тільки-но в Україну прийде мир, пульс молодого життя у Кривому Розі битиметься енергійніше і ми реалізуємо з вами багато молодіжних, креативних проєктів та корисних, цікавих ініціатив!». 

Не зважаючи на важкі часи, молодь Кривбасу має досягнення у науці, бізнесі, активно розвивається та бере участь у соціальних проєктах.

Представниця молодіжного виконкому Анастасія Савицька зазначила: «Вдячні владі міста, що ми маємо можливість брати участь у  конференціях, міжнародних форумах, а також, займатися волонтерською роботою. Наразі, молоді люди, які  виїхали закордон, допомагають нашим біженцям з працевлаштуванням, житлом та надають  першу допомогу. У Кривому Розі ми допомагаємо переселенцям, малозабезпеченим сім’ям  та всім, хто потребує уваги і підтримки. Ми  стали  за цей період ближче один  до одного і  щиро віримо   в  нашу перемогу!».  

Варто відзначити, що кожного року 200 найталановитіших представників молодого покоління отримують відзнаки Криворізького міського голови за видатні досягнення в культурі, спорті, науковій та інтелектуальній діяльності, за розвиток молодіжного руху і студентського самоврядування.

Муніципальні іменні стипендії імені Григорія Гутовського та Олександра Поля отримують 60 студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти та 8 учнів професійно-технічних навчальних закладів. Стипендії імені Володимира Бизова та Вадима Гурова отримують 10 молодих науковців і 10 студентів вищих навчальних закладів металургійного спрямування. 

Також стипендії отримують кращі спортсмени Кривого Рогу та їх тренери за перемогу й призові місця на міжнародних і всеукраїнських змаганнях. З 2017 року спортивні стипендії отримали понад 500 тренерів та їх вихованців.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0