--.-° --% 0мм

Генерал Марченко розповів навіщо орки будуть намагатися наступати на Кривий Ріг

10:36, 11 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Війська Росії у війні проти України прагнуть спробувати окупувати ще частину півдня. Вони будуть наступати на Миколаївщину та місто Кривий Ріг з метою захопити останній та згодом взяти у кільце Миколаїв.

Таку думку висловив генерал-майор Дмитро Марченко в інтерв'ю "РБК-Україні". За його словами, окупанти просто хочуть мати хоч десь якийсь успіх, а він зараз у них не спостерігається ні на сході, ні на півдні – ніде.

"Як я бачу, вони пробуватимуть наступати на двох напрямках - Миколаївському та Криворізькому. Якщо в них вдасться хоча б на одному з них прорватися, то вони перекидатимуть сили, що залишилися, і робитимуть його пріоритетним", - вважає командувач оборони Миколаєва.

Він припустив, що окупанти хочуть захопити Кривий Ріг, щоб створити собі плацдарм для наступу на міста Миколаївської області – Вознесенськ та Южноукраїнськ. Тоді вони "зможуть спробувати взяти Миколаїв у кільце".

"Вони вже намагалися взяти Миколаїв, їм це не вдалося, тому зараз хочуть обійти його, взяти в кільце і потім це кільце зменшувати. У принципі так, як робили з Маріуполем. Але думаю, що всі ці їхні плани руйнуватимуться, як тільки вони розпочнуть якісь наступальні дії", – вважає Марченко.

На його переконання, російські війська знизили інтенсивність обстрілу Миколаєва. У вівторок, 9 серпня, у місті була перша тиха ніч. Командування "Південь", окрім багатьох складів з боєкомплектами та командних пунктів, дуже влучно вразило цілий дивізіон С-300 ворога. Тому в окупантів, каже генерал-майор, не все так добре, як здається.

Він погодився: якщо загарбникам ніяк не вдається підійти та оточити Миколаїв, вони через Вознесенськ можуть спробувати прориватися до Одеської області. Проте військовий переконаний, що армії РФ це не вдасться, тому що її особовий склад деморалізовано через значні втрати.

"Таке у них і було в початкових планах. Але, скажімо так, свій шанс це зробити вони прогаяли ще в березні. Тому зараз їм буде дуже складно, вони зазнають великих втрат і особового складу, і техніки. Окупанти вже морально дуже пошматовані і хочуть бігти. З їхніх переговорів ми чуємо, що замість прань та мікрохвильових печей вони почали шукати надувні матраци та гумові човни – збираються бігти за Дніпро", – підсумував Марченко.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0