--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула 10 серпня

21:00, 10 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

-  Оперативна ситуація на нашому напрямку фронту залишається напруженою, але перебуває під контролем Збройних Сил України.
За інформацією Оперативного Командування «Південь», ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Намагаючись повернути втрачене положення спробував силами десантно-штурмового взводу провести розвідку боєм в напрямку нещодавно визволеного ЗСУ Лозового. Успіху не мав та відступив. В Бериславському районі ворог також намагався проводити повітряну розвідку, проте нашими військовими був влучно заземлений черговий беспілотник «Орлан-10». Також знищено ворожий командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 217-го парашутно-десантного полку в районі села М.Горького Херсонської області.

-  Орки продовжують скоювати нелюдські злочини проти мирного населення. Вночі ворог двічі обстріляв Нікопольський район з «Градів». Скерував по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. Свідомо і підступно ударив, коли люди спали. Під вогонь потрапили Марганець та Мирівська громада. У Марганці при обстрілі загинуло 10 цивільних людей, ще 11 було поранено. Через кілька годин, незважаючи на всі зусилля лікарів, померли ще 2 людини. Іншим пораненим надано і продовжує надаватися вся необхідна допомога, але п'ятеро з них перебувають у важкому стані. У місті Марганець пошкоджено двадцять одна багатоповерхівка та один приватний будинок, Центр надання адмінпослуг, Палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля міськради та ще кілька адмінбудівель. У Мирівській громаді до 40 снарядів з «Градів» прилетіло по селу Вищетарасівка. Там загинула 61-річна жінка. Її будинок вщент зруйнований снарядом. Поранене подружжя. Жінка 51 рік – госпіталізована, її чоловік 57 років – лікується вдома. У селі пошкоджені 11 приватних будинків, 5 господарчих споруд, перебиті 2 газоводи. Ще раз наголошую - це умисний злочин варварів проти мирного населення. Жодного військового серед загиблих немає. У Криворізькому районі зі ствольної артилерії орки вдень обстріляли прикордонні території Апостолівської громади. Без втрат.

-  Щодо ситуації в самому Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють в робочому режимі. Триває зміцнення оборони міста на всіх лініях, а також поповнення стратегічного запасу міста по продуктах і медикаментах.

-  В умовах воєнного стану ми продовжуємо допомогу криворіжцям. З 27-го травня вже 100 тисяч криворізьких сімей отримали безкоштовні продуктові набори від міста. Набори видаються 37 категоріям городян. Хто з них ще не отримував набори – можуть подивитися детальну інформацію про порядок видачі, час роботи пунктів і їх розташування на моїх офіційних каналах в Фейсбук і Телеграм, на офіційному сайті міськради або зателефонувати до гарячої лінії міста за номером 15-20.

-  Військова адміністрація Кривого Рогу продовжує надавати допомогу й прифронтовим та фронтовим громадам Криворізького району та звільненій частині Херсонської області. Чергова тисяча великих продуктових наборів передана в м. Апостолове. А за минулий місяць липень місто Кривий Ріг надало мешканцям прифронтових та фронтових громад більше 5000 великих продуктових наборів. Також продовжуємо надавати допомогу громадам будматеріалами та іншим.

- На Чемпіонаті світу з кульової стрільби у Франції, спортсменка ДЮСШ №7 Вікторія Рибовалова взяла золоту медаль у стрільбі з малокаліберної гвинтівки по рухомій мішені. Вітаю нашу спортсменку, її батьків та тренерів!

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!
Скучной вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых