--.-° --% 0мм

Двоє жителів Дніпропетровської області планували заробити мільйони гривень на продажу захисного спорядження для ЗСУ

12:23, 8 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Двоє жителів Дніпропетровщини організували масшабну шахрайську схему з продажу військового спорядження. Викрити оборудку вдалось співробітникам Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки.

Як повідомляють у СБУ, ще у червні була викрита масштабна схема нелегального збуту військового спорядження та амуніції, які ввозили з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для Сил оборони України.

Для реалізації оборудки її учасники вносили недостовірні відомості до митних декларацій. Кінцевими отримувачами продукції вказували військові підрозділи нашої держави, а гроші на придбання імпортних товарів збирали у родичів українських захисників і волонтерів.

Проте замість безкоштовної передачі відповідного спорядження на потреби оборони зловмисники збували його громадянам за штучно завищеними цінами. Покупців підшукували на спеціалізованих інтернет-платформах та в соцмережах.

І ось днями була викрита чергова партія такого ж "товару", який махінатори планували продати в Києві. 

Як стало відомо, організаторами оборудки були двоє жителів Дніпропетровської області,  які після повномасштабного вторгнення рф втекли з України, використавши підроблені документи.

За матеріалами СБУ, їм повідомлено про підозри у вчиненні злочинів. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх учасників махінацій.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых