--.-° --% 0мм

Ситуація на Криворізькому напрямку напружена, але повністю під контролем ЗСУ

07:00, 8 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Цей тиждень був напруженим на всій лінії фронту на нашому напрямку. Окупанти ведуть обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків по всій лінії зіткнення в Херсонській області. Про головні підсумки тижня розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

"Цей тиждень був напруженим на всій лінії фронту на нашому напрямку. Окупанти ведуть обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків по всій лінії зіткнення в Херсонській області. На початку тижня з'явилася офіційна інформація Оперативного командування «Південь» про те, що «ворог створює ударне угруповання на Криворізькому напрямку, має на меті не допустити прориву наших військ, планує контрнаступальні дії з метою виходу на адміністративні межі Херсонської області». Ця інформація військових дуже багато обговорювалася, в мережах було багато теорій і гіпотез. Шановні земляки! Я ще раз підкреслюю - йде війна, ворог неодноразово перекидав сили з одного напрямку на інший, проводив поповнення і посилення своїх частин. У свою чергу наші воїни добре вміють значно «скорочувати» ці частини. Це війна. Гарантії ніхто не може дати. Особливо щодо ракет та "Смерчів". Але за п'ять місяців ми побудували кілька ліній глибокоешелонованої оборони. Тисячі кілометрів окопів та протитанкових ровів, сотні ВОПів, укріпрайонів, бліндажів і ще багато чого вже чекає ворога якщо він спробує знову піти в бік Кривого Рогу. Я спеціально сказав – «в бік» Кривого Рогу. Йти на Кривий Ріг на мій погляд це взагалі буде для орків кривавою авантюрою. Тому що зараз Кривий Ріг – це реально місто-фортеця. На нашому напрямку ми маємо добре укомплектовані і добре озброєні наші частини, бойовий дух в кожній з яких дуже високий. Я на тижні, і сьогодні теж, був на «нулі» і точно можу це сказати.

Наші воїни доводять ділом, що вміють бити ворога. Протягом тижня було відбито кілька спроб ворога провести розвідку боєм у нашому напрямку. Також Збройні Сили України на нашому напрямку завдають точних авіаційних і ракетно-артилерійських ударів по ворожих опорних і командних пунктах, скупченнях живої сили і техніки, складах зброї і ПММ. Наразі, за даними Генерального штабу ЗСУ, основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Але ми готові до будь-якого розвитку подій. Ще раз підкреслюю, у нас потужні лінії оборони, у нас мотивовані війська, у нас є зброя, тому ситуація повністю контрольована.
 
У той же час, не маючи успіхів у відкритих бойових зіткненнях, ворог продовжує підлі і цинічні обстріли мирних громад на нашому напрямку. Протягом тижня обстрілам піддавалися Апостолівська, Грушівська,  Зеленодольська, Карпівська та Широківська громади Криворізького району та Нікопольська громада. На жаль, є втрати, а також є поранені серед абсолютно мирного населення. По суті орки ведуть відкритий терор і продовжують тактику залякування мирних жителів громад.

Сьогодні також у Криворізькому районі орки обстріляли з «Ураганів» і ствольної артилерії Зеленодольську і Апостолівську громади. Без втрат. Нікопольський район окупанти обстріляли з РСЗВ «Град», 60 прильотів. У Марганці постраждали дві людини. Чоловік 1959р.н. госпіталізований до лікарні. Пошкоджено 50 житлових будинків, 12 господарських споруд, знищено 2 господарські споруди. В тому числі пошкодження отримала Святодухівська церква. Вдень орки з «Градів» обстріляли Червоногригорівську громаду в Нікопольському районі. Пошкоджена насосна станція. Без води залишилися близько 7 тисяч жителів трьох сіл громади. Пошкоджено кілька дачних будинків. Попередньо, без втрат. Тобто знову мирні об'єкти... Ніколи окупантам не буде за це прощення і всі вони обов'язково понесуть покарання за ці злочини.

У самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Усі органи влади чітко виконують свої функції. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Триває робота зі зміцнення всіх рубежів оборони міста та допомога нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Продовжуємо допомагати військовим автотехнікою, спецзасобами, квадрокоптерами, будматеріалами та багатьом іншим.

Місто продовжує надавати допомогу тим, хто її потребує. Цього тижня ми розпочали третій етап видачі безкоштовних продуктових наборів. Допомога надається ще майже 30-ти тисячам криворізьких сімей. Всі 27 пунктів видачі працюють, черг немає. На тижні таку допомогу отримали більше 13-ти тисяч криворіжців, а всього вона надана вже більш ніж 98-ми тисячам криворізьких сімей.

Цього тижня кількість тільки офіційно зареєстрованих біженців у Кривому Розі перевищила 58 тисяч осіб. Реальна цифра - більш ніж 70 тисяч. Всім, кому потрібна допомога, вона надається - включаючи розселення в спеціально обладнаних школах і дитячих садах. У місті створено 89 місць для компактного проживання переселенців, в яких організовано безкоштовне триразове гаряче харчування.

Місто продовжує заздалегідь готуватися до проходження осінньо-зимового періоду. Теплопостачальними підприємствами вже підготовлено 52 котельні із 98. Зрозуміло, що багато техніки, яка мала б виконувати роботи на мережах було спрямовано на інші цілі. Однак, ми добре розуміємо, що зима прийде і криворіжці повинні бути з теплом та іншими комунальними послугами.
 
Шановні криворіжці! В кінці ще раз хочу звернути вашу увагу на суворе дотримання інформаційної безпеки. Ніяких відео і фото з військовими, об'єктами інфраструктури, ніяких, в лапках, "квестів", про які я розповідав – бути не повинно. Також контролюйте телефони своїх дітей. Також нагадаю, що ми створили і вже діє гаряча лінія та електронна адреса, на які ви можете повідомляти інформацію про шпигунів і ворожих агентів впливу. Тільки підкреслюю - відомості повинні бути достовірними і підкріплені реальними доказами. Краще - відео або аудіо фіксацією. Винагороду в 50 тисяч гривень за реального шпигуна і 10 тисяч за агітаторів «русского мира» я гарантую. Детальну інформацію ви можете подивитися у мене в фейсбук і телеграм-каналі. Можу сказати, що вже є певний результат. Наприкінці наступного тижня пильні люди вже отримують винагороду.

Разом з вами, працюючи на Перемогу, допомагаючи нашим Збройним Силам, ми вистояли вже 165 днів  повномасштабної війни. Дякую всім вам за витримку та спокій, за роботу та підтримку. Дякую нашим військовим за мужність і героїзм. Нас не зломити, і нас не перемогти. Перемога обов'язково буде за нами!", - зазначив Вілкул.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых