--.-° --% 0мм

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок за 6 серпня від ОК "Південь"

09:55, 7 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Південнобузькому напрямку противник систематичним застосуванням наявних видів озброєння по лінії зіткнення та в глибині оборони намагається утримати зайняті позиції та не допустити відновлення наступу й звільнення тимчасово захоплених територій Силами оборони.

Спроба проведення штурмових дій в напрямку ВАСИЛЬКІВ – БЛАГОДАТНЕ, навіть за підтримки броньованої техніки, успіхів не мала. З втратами ворог ретирувався.

Протягом дня вкотре обстріляно Миколаїв з реактивних систем залпового вогню «Смерч», а навздогін ще й запущений «Ураган». Переслідуючи цілі масштабного руйнування, ворог намагався знищити об’єкти промислової інфраструктури. Людських втрат немає.

Літаками штурмової авіації та ударними гелікоптерами 8 разів атаковано наші позиції та звільнені населені пункти в Баштанському і Миколаївському районах Миколаївщини, а також в Бериславському й Херсонському – Херсонщини. Без наших втрат.

Натомість нашою штурмовою авіацією із долученням тактичного бомбардувальника, винищувачів та гелікоптерів протягом бойового дня нанесено 9 ударів по 3 опорних пунктах, по 4 скупченнях ворога, озброєння та техніки, по 1 складу боєприпасів та радіолокаційній станції.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 200 вогневих завдань, в тому числі по силах протиповітряної оборони противника. Підтверджено знищення 4 зенітно-ракетних систем С-300 і зенітно-ракетного гарматного комплексу «Панцир-С1», 122-х мм гаубиці, ворожого безпілотника-розвідника, броньовану та автомобільну техніку. Знищено ще 1 польовий склад боєприпасів, а «довгу» армію скорочено на 72 рашисти.

Остаточні втрати ворога - дорозвідуються.

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі без змін кількості, спорядження та позицій продовжують тероризувати загрозами ракетної небезпеки.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых