--.-° --% 0мм

У Кривому Розі та Криворізькому районі ліквідували масштабні пожежі в екосистемах

10:15, 1 авг 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Внаслідок необережного поводження з вогнем, чи звичайної людської халатності й необачності на відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях населених пунктів виникає незліченна кількість пожеж в екосистемах.

Найстрашніше те, що через спекотну та вітряну погоду яка зараз панує на території Дніпропетровської області, найменші осередки за лічені хвилини набувають величезних масштабів. Саме такі пожежі можуть з легкістю перекинутись на житловий сектор та на лісові масиви.   

За даними ДСНС Дніпропетровської області, наймасштабніші пожежі в екосистемах виникали у місті Дніпро, Кривий Ріг, Жовті Води, Криворізькому, Кам’янському та Нікопольському районах.

"Прикро, та завжди є ті люди, котрі не усвідомлюють важливості вимог пожежної безпеки та ігнорують слова рятувальників, завдаючи своїми діями непоправної шкоди природі", - відзначають вогнеборці.

Рятувальники закликають усіх жителів Дніпропетровщини бути відповідальними: берегти довкілля, рідний край та його багатства!

Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Шановні громадяни!
Не ігноруйте слів рятувальників! Не підпалюйте суху рослинність та не кидайте на землю незагашені недопалки. Будьте уважними та відповідальними!
Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0