--.-° --% 0мм

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула 27 липня

21:49, 27 июл 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

ГОЛОВНЕ:

Оперативна ситуація на нашому напрямку фронту зберігається напруженою, втім повністю контролюється Збройними силами України. За даними генерального штабу ЗСУ ворог обороняється та намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони вглиб тимчасово захопленої території.

Є й гарні новини, про які вже можна розповідати. За офіційними даними Оперативного командування "Південь", наші літаки штурмової авіації та гелікоптери уразили 4 опорних пункти ворога в районі Андріївки, Білогірки і Благодатного. Таким чином, Андріївку звільнено та остаточно зачищено від російських окупаційних військ. Як і Лозове, де наші війська кількома днями раніше надійно закріпили свої позиції. Це на нашому напрямку, по лівому березі річки Інгулець недалеко від Давидового Броду. Дякуємо нашим військовим за мужність та героїзм. Впевнений, крок за кроком ми звільнимо всю рідну землю.

Орки продовжують обстріли по всій лінії зіткнення та по Криворізькому району. Окупанти обстріляли зі ствольної артилерії Велику Кострому Зеленодольської громади. Без втрат. По  Нікопольському району ворог двічі вдарив з «Градів». «Приліт» до 40 снарядів. У місті Марганець поранення отримала жінка 1968 року народження. Пошкоджено будівлі інфекційного та стаціонарного відділень міської лікарні, дитсадок, вісім п’ятиповерхівок, транспорт промислового підприємства. Причому після влучення на території лікарні залишилася воронка діаметром три метри. Потрапили б у будівлю – жертв могло бути набагато більше. Чим думають ці тварюки стріляючи по дитячими садками та лікарнями – невідомо нікому.

Продовжується розмінування територій Криворізького району. Сьогодні наші сапери знешкодили ще 27 ворожих касетних боєприпасів.

Щодо ситуації в Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють нормально, в робочому режимі.

Мешканці Інгулецького району продовжують отримувати від міста матеріальну допомогу на відновлення свого житла, яке постраждалого внаслідок ворожих обстрілів. На сьогодні гроші переведено вже 256 домогосподарствам на загальну суму майже 500 тисяч гривень. Важливий момент – допомога видається на людину, яка звернулася від домогосподарства - або власнику житла, який там зареєстрований, або мешканцю міста, який зареєстрований за цією адресою. Також, кому було потрібно, додатково видали будматеріали з резервного фонду міста. Всього внаслідок ворожого обстрілу артобстрілу 9-го липня в Інгулецькому районі було пошкоджено 25 житлових будинків, дитячий садок, школу та чотири об'єкти бізнеса.

Для інформації мешканців Кривого Рогу та прифронтових територій. З сьогоднішнього дня почав курсування додатковий потяг «Київ – Запоріжжя». Його маршрут проходить через Кривий Ріг та Апостолове, а також сусідні міста Нікопольського району: Нікополь, Марганець та Чортомлик. Якщо плануєте виїзд з цих міст залізною дорогою, подробиці можна дізнатись на сайті «Укрзалізниці» або у довідкових залізничних вокзалів.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу!
Тихої вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0