--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Мешканці Інгулецького району отримують від міста матеріальну допомогу на відновлення свого житла, постраждалого внаслідок ворожих обстрілів - гроші переведено вже 256 домогосподарствам. Також, кому було потрібно, додатково видали будматеріали

14:34, 27 июл 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Заступник голови Ради оборони - в.о. міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул провів виїзну нараду на житломасиві Інгулець під час якої перевірив як виконуються роботи з надання мешканцям матеріальної допомоги на відновлення пошкодженого житла та відбудови постраждалих від обстрілів закладів освіти. 

Внаслідок ворожого обстрілу артобстрілу 9 липня в Інгулецькому районі було пошкоджено 25 житлових будинків, дитячий садок, школу та 4 об'єкти бізнесу. 

Була організована робота з максимально швидкого прийому та опрацювання заяв, по 256 заявам були підготовлені рішення виконкому міськради на виділення матеріальної допомоги від міста на усунення пошкоджень нерухомого майна мешканців на загальну суму майже 500 тис грн. 

Директор департаменту соціальної політики Інеса Благун доповіла заступнику голови Ради оборони Кривого Рогу: «Всі платіжні доручення здали своєчасно до Державної казначейської служби. Як тільки 25 липня отримали дозвіл на фінансування, одразу розпочали видачу коштів. Стосовно розміру допомоги, то він залежить від того, які пошкодження були на кожному домогосподарстві. Ще один важливий момент – гроші видаються на людину, яка звернулася від даного домогосподарства - або власнику житла, який там зареєстрований або мешканцю міста, який  зареєстрований  за цією адресою». 

Матеріальна допомога від міста надається жителям безпосередньо на усунення пошкоджень їхнього житлового приміщення, тобто, в першу чергу, це - ремонт вікон, які найбільше постраждали під час обстрілу.  

Юрій Вілкул підкреслив: «Всі, хто подали заяви щодо допомоги для ремонту житлових приміщень, обов’язково отримають матеріальну допомогу. Крім матеріальної підтримки, з резервного фонду міста на другий день після обстрілу всім, хто до нас звернулися, ми додатково видали ОСБ та плівку для тимчасового укриття вікон. У 4 будинках була пошкоджена м'яка покрівля і голови ОСББ отримали бікроеласт для поточного ремонту. Ведуться відновлювальні  роботи і в закладах освіти, які підло обстріляв ворог. Зокрема, коштом міста замінили  розбиті вікна у дитячому садку, потрібно ще вирішити питання по склопакетам  для школи. Ми відновимо все, що так цинічно та підступно пошкодив або зруйнував ворог. Ми - криворіжці, ми - одна родина і не залишимо людей у сьогоднішній скрутний час».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых