--.-° --% 0мм

Підсумки тижня: О. Вілкул про ситуацію в Кривому Розі на вечір неділі 24 липня

08:23, 25 июл 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На нашому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися стабільно напруженою. Всі наші частини діють мужньо та злагоджено. За даними МО України, ворог змушений основні зусилля зосередити на утриманні своїх позицій. Наша авіація та артилерійські частини продовжують завдавати точних ударів по складах боєприпасів та скупченням живої сили та техніки супротивника.

Також за інформацією Генштабу ЗСУ, усі спроби ворожих штурмових дій, у тому числі у напрямках Сухий Ставок – Андріївка та Брускінське – Білогірка, наші воїни одразу придушили. Окупанти зазнають значних втрат у живій силі та техніці.

Водночас ворожа орда варварськими обстрілами продовжує терор мирних громад та населення. У Криворізькому районі протягом тижня під удари орків потрапили Апостолівська, Зеленодольська та Широківська громади. Окупанти б'ють і з РСЗВ, і зі ствольної артилерії, і ракетами по мирних цивільних об'єктах. Так, ворог по мирному Апостоловому випустив 7 ракет С-300. Зруйновано три школи, пошкоджено 53 приватні будинки та 12 багатоповерхівок.

Кривий Ріг надає допомогу громаді Апостолово будівельними матеріалами та всім іншим. Допомагаємо іншим прифронтовим і фронтовим громадам. Справжньому терору піддається сусідній з нами Нікопольський район і місто Нікополь. Протягом тижня по Нікополю та району орки випустили понад 270 реактивних снарядів. На жаль, є загиблі та поранені – серед них і люди похилого віку, і діти.

Щодо ситуації в Кривому Розі. Ситуація стабільна та повністю контролюється Військовою адміністрацією. Інфраструктура, комунальні служби та соціальні установи працюють нормально, в робочому режимі. Зведені загони Національної поліції та Нацгвардії продовжують посилене патрулювання Кривого Рогу.

Продовжується посилення оборони на всіх периметрах. Військова адміністрація міста також продовжує надавати систему допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні - у тому числі автотехнікою, спецзасобами, формою, будівельними матеріалами та багатьом іншим.

Місто продовжує допомагати вимушеним переселенцям. Цього тижня кількість офіційно зареєстрованих переселенців у Кривому Розі перевищила 55 тисяч людей. Це означає, що реально наше місто прийняло вже близько 70 тисяч переселенців.

Місто продовжує надавати допомогу тим, хто її найбільше потребує. Працюють міські соціальні програми. Також продовжується видача від міста безкоштовних продуктових наборів. Їх уже отримало близько 82 тисяч криворізьких сімей.

В умовах суворого дотримання всіх правил безпеки запрацювали в режимі офлайн дитячо-юнацькі спортивні школи міста. Там, де є укриття – заняття проходять у спортшколах, ті спортшколи, у яких не було укриттів – отримали можливість проводити заняття секцій у спортзалах звичайних шкіл міста, де укриття є. Басейни не працюють – там забезпечити усі норми безпеки неможливо.

Вихованка нашої ДЮСШ №2 Ілона Прокопевнюк перемогла на міжнародних змаганнях у Польщі з вільної боротьби та отримала золоту нагороду. Вітаю!

Шановні криворіжці! Наше місто живе та працює нормальним, звичайно, з урахуванням воєнного часу, життям. Але пам'ятаймо, що фронт поруч. Строго дотримуйтесь правил комендантської години, світломаскування і особливо повітряної тривоги. Використовуйте укриття, якщо вдома користуйтесь правилом «двох стін», ведіть дітей з вулиць. Зараз точно не час бути безтурботними – бережіть себе та своїх близьких.

Разом з вами, працюючи на Перемогу, допомагаючи нашим Збройним Силам, ми вистояли вже 151 день повномасштабної війни. Дякуємо всім за витримку та спокій, за роботу та підтримку. Нас не зломити, і нас не перемогти. Перемога обов'язково буде за нами!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых