--.-° --% 0мм

Полковник Пискун: У Кривому Розі військові провели навчання з ведення штурмового бою в умовах визволення міст та селищ

19:39, 22 июл 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі пройшли військові навчання, у яких взяли участь бійці Нацгвардії, спеціальних підрозділів поліції та представники територіальної оборони. Було відпрацьовано ведення штурмового бою в умовах визволення міст та селищ, а також оборону будівель. Армійці використовували страйкбольну зброю. Заняття провели інструктори-офіцери тактичної групи «Кривий Ріг» за сприяння Військової адміністрації міста. 

Усі учасники поділилися на два підрозділи та по черзі відпрацьовували захист та штурм міських будівель на спецполігоні. В умовному «штурмі» брали участь 22 особи, а до «оборони» залучили шістьох. Таку кількість вибрали з розрахунку, що наступальні сили мають перевищувати чисельність оборони.

Коли в однієї команди «втрати» серед особового складу сягали 70%, то учасники мінялися задачами. Таким чином кожен учасник тренінгу зміг відпрацювати тактичні навички оборони та штурму.

Своїми враженнями щодо заходу поділився боєць територіальної оборони Максим. До початку повномасштабного вторгнення він працював менеджером з продажу фарб. У тероборону пішов у березні. Удома на Максима чекає дружина та двоє синів. Він зазначив, що проведення таких заходів – це хороша ініціатива, яка допомагає недосвідченим бійця набути тактичних навичок.
«Це дуже хороша ідея. Такі заняття – це гарний фізичний розвиток. У житті все стане в нагоді», – розповів Максим.

«Це один із найскладніших боїв – бій вуличний. Коли відбувається звільнення населених пунктів. Насправді - це дуже не легко. Оскільки ми не захоплюємо населені пункти, а звільняємо їх від окупантів. Там живуть наші громадяни, вони чекають, коли ми їх звільнимо. Хорошою підмогою стало те, що Військові адміністрація Кривого Рогу під керівництвом Олександра Вілкула закупила страйкбольну зброю, та спеціальні гранати. Тому військовослужбовці наших підрозділів можуть відчути все на собі практично в реальному режимі», - зазначив радник голови Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Пискун.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0