--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Навіть у складних умовах війни у Кривому Розі, з дотриманням безпеки, розпочата оф-лайн робота дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, також організовані он-лайн заняття

12:26, 19 июл 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

З початком повномасштабного вторгнення росії у режимі роботи дитячо-юнацькі спортивних шкіл (ДЮСШ), в яких займалися близько десяти тисяч спортсменів, відбулися зміни – їх довелося перевести на дистанційне навчання. Війна внесла корективи й тепер у звичайному режимі оф-лайн мають можливість працювати тільки ті спортивні школи, які відповідають вимогам військового стану та мають тимчасові укриття. В. о. міського голови, заступник голови Ради оборони Кривого Рогу Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду щодо організації літнього спортивного дозвілля, тренування дітей в ДЮСШ міста та повернення закладів до очної роботи.

Кривий Ріг завжди був спортивним містом й до війни щорічно приймав учасників кілька сотень змагань різного рівня. Військові дії в країні стали на заваді проведення масових спортивних заходів, змагань. Однак місто все одно намагається зберегли можливість для вихованців ДЮСШ тренуватися у режимі оф-лайн та підтримувати спортивну форму. Найголовніше у такій роботі - це питання обмеженої кількості одночасного перебування спортсменів в закладі й наявність або в самому ДЮСШ, або поряд  відповідного укриття.

Тому, заняття у спортшколах організовані за чотирма напрямками та формами. Там, де є укриття – заняття проходять у спортшколах з дотриманням усіх правил безпеки. Ті спортшколи, в яких немає укриттів, отримали можливість проводити заняття у спортзалах звичайних шкіл міста, де укриття є. Також спортсмени, які виїхали за кордон, можуть тренуватися он-лайн, а тренери, які також тимчасово перебувають за кордоном, мають вести заняття для своїх вихованців також он-лайн.

«Ми розуміємо наскільки важливі для спортсменів системні тренування, групові та індивідуальні заняття з наставником. Тому й була поставлена задача перед директорами ДЮСШ, аби вони разом з освітніми та позашкільними закладами, які розташовані з ними поруч продумали та організували процес роботи спортивних шкіл, щоб навіть в умовах війни  в Кривому Розі була можливість проводити заняття з баскетболу, волейболу, футболу, боксу, акробатики та інших видів спорту. Головне, щоб ці спортивні заняття відбувались безпечно та поруч зі сховищами. Нажаль, стаціонарні криті басейні працювати поки не будуть, адже там не можливо повноцінно забезпечити безпеку дітей. Дякую всім фахівцям, освітянам, тренерам за проведену роботу, як результат - у нашому місті розпочата оф-лайн робота дитячо-юнацьких спортивних шкіл», - зазначив Юрій Вілкул, в. о. міського голови.

Під час наради Юрій Вілкул ознайомився з роботою спортивних секцій, оглянув укриття та поспілкувався з тренерським складом та вихованцями ДЮСШ.

«Через війну українці переживають великий стрес. Спорт — один із найдієвіших способів боротьби зі стресом. Під час тренування можна хоча б ненадовго відключитися від нескінченного потоку новин і змістити фокус уваги. До того ж регулярні фізичні навантаження допоможуть підтримувати себе в тонусі та сприятимуть кращому самопочуттю та емоційному стану. Наші тренери з ДЮСШ розуміючи це, крім основної роботи в спортшколах, долучаються до проведення спортивних змагань та спартакіад у літніх клубах для дозвілля дітей шкільного віку, які були відкриті Військовою адміністрацією Кривого Рогу», - сказав Тарас Андріанов, директор ДЮСШ .

До введення воєнного стану у місті було проведено 66 спортивних змагань, з них 29 – районних, 26 – міських, 5 – обласних, 6 – всеукраїнських. ДЮСШ, спортивними клубами та міськими федераціями за різними видами спорту за 6 місяців 2022 року було підготовлено 1 майстра спорту України міжнародного класу 8 майстрів спорту України, 44 кандидатів у майстри спорту України, 45 спортсменів І-го розряду, 185 спортсменів масових розрядів.

«На жаль, з початку війни значна частина криворізьких спортсменів змушена була виїхати з міста, шукати нові місця для тренувань та вже за кордоном брати участь у різноманітних міжнародних та Всеукраїнських змаганнях. За цей період в міжнародних змаганнях вже виступило понад 100 криворіжців. Наші спортсмени продовжують гідно представляти Кривий Ріг на міжнародній спортивній арені, тим самим поповнюючи скарбничку досягнень Кривбасу медалями вищого ґатунку», - підкреслила директор департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Світлана Лавренко.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0