--.-° --% 0мм

Мешканець Дніпра, прикриваючись волонтерством, продавав бронежилети - гуманітарку з Польщі

15:54, 1 июл 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Півмільйона грн за продаж бронежилетів, які призначались для потреб ЗСУ – затримано волонтера із міста Дніпро.

За даними слідства, волонтер благодійного фонду під час дії воєнного стану продавав через месенджер Телеграм бронежилети 4-го класу військового призначення. Встановлено, що військове спорядження було передано як гуманітарну допомогу для бійців Збройних Сил України, які боронять нашу країну, із Республіки Польща.

У ході спецоперації волонтера затримано у порядку ст. 208 КПК України під час одержання півмільйона гривень за продаж 16 бронежилетів.

Під час проведення обшуків за місцем його мешкання та автомобіля вилучено бронежилети, документацію, що підтверджує ввезення до України вказаного спорядження для потреб ЗСУ, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та грошові кошти.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Встановлюється причетність до скоєння злочину інших осіб, зокрема серед працівників волонтерського центру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Дніпропетровській області, оперативний супровід – управлянням стратегічних розслідувань та СБУ у Дніпропетровській області.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых