--.-° --% 0мм

Спека руху не завада: цього року вантажівки будуть їздити без обмежень

12:42, 1 июл 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Зазвичай, в літній період, коли температура повітря починає наближатись до +30 градусів Цельсія, на дорогах України діють обмеження на рух великогабаритного транспорту. Однак цього літа вантажівки з вагою до 40 тонн зможуть їздити без температурних обмежень.

Про це повідомляє "Укравтодор".
 
Причини прийняття такого рішення -  через військову ситуацію в країні, переорієнтацію експорту на дорожню мережу та суттєві зміни у логістиці. 

До повномасштабного вторгнення росії, Україна експортувала здебільшого морем. Зараз, через блокування портів, країна перенаправила потоки товару на залізничні та автомобільні шляхи. 

Тим не менше, рух вантажівок повинен здійснюватися з дотриманням вагових параметрів як по загальній масі, так і по осьовому навантаженню у будь-який час та пору доби. Відповідно до норм, максимальна вага вантажного транспортного засобу під час перевезень дорогами країни - 40 тонн. 

Потрібно  зберегти основну мережу доріг, якими нині рухається транспорт з товарами гуманітарного призначення та експортується аграрна продукція.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых