--.-° --% 0мм

СБУ : розповсюдження фото і відео польотів та падіння ракет в мережі інтернет карається законом 

18:01, 30 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Останнім часом збільшилася кількість ракетних авіаційних ударів по Дніпропетровському регіону - СБУ.

Незважаючи на численні звернення військових та правоохоронців до громадян із закликами утриматися від оприлюднення фото та відео наслідків дій противника, по всій території України фіксуються випадки розповсюдження таких матеріалів у соціальних мережах відразу після влучання або падіння ракет.

Служба безпеки України у співпраці з Національною поліцією та представниками інших правоохоронних відомств активно протидіє таким проявам.

Розповсюдження відео та фото шкодить обороноздатності нашої держави та створює загрозу повторних обстрілів противника із більш руйнівними наслідками влучань.

Нагадуємо, що такі дії відповідно до чинного законодавства караються позбавленням волі:

ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) карається позбавленням волі від 3 до 5 років, а вчинене з корисливих мотивів, чи з метою надання інформації ворогу, або якщо спричинено тяжкі наслідки - від 8 до 12 років;

ст. 114 (шпигунство) карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років.

ст. 111 (державна зрада) карається позбавленням волі від 12 до 15 років з конфіскацією майна, а ті самі дії, вчинені в умовах воєнного стану, передбачають позбавлення волі строком на 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Закликаємо громадян не допомагати ворогові та не оприлюднювати фото та відео з місць влучання у відкритому доступі, оскільки це дає змогу противнику без додаткових зусиль здобути важливу інформацію про ефективність своїх ударів.

Якщо ж ви помітили підозрілих осіб, які фіксують місце падіння ракети, ви можете повідомити про них правоохоронців, скориставшись чат-ботом СБУ

Також ви можете зателефонувати на гарячі лінії СБУ та УСБУ у Дніпропетровській області:

0800 501-482

(056) 744-85-19.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых