--.-° --% 0мм

З російського полону звільнили 144 українських захисників

20:15, 29 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

29 червня стало відомо про черговий успішний обмін полоненими з Росією. Додому повернулися 144 українські воїни, з них 95 осіб - захисники "Азовсталі". Як повідомили у Головному управлінні розвідки МО України, цей обмін полоненими був найбільшим від початку повномасштабного вторгнення РФ до України. Роботу зі звільнення громадян нашої країни провів Координаційний штаб із поводження з військовополоненими.

Так у ході обміну загалом було звільнено: 95 захисників маріупольського заводу "Азовсталь"; 43 військовослужбовці полку "Азов"; 59 бійців Національної гвардії; 30 службовців Військово-морських сил; 28 військових із Збройних сил України; 17 прикордонників з ДПСУ; 9 представників територіальної оборони; 1 працівник Національної поліції України. Серед звільнених українців цього разу було 23 офіцери та 69 військовослужбовців сержантського та старшинського складу. Найстаршому зі звільнених бійців 65 років, а наймолодшому – 19.

Усі звільнені з полону захисники України повернулися живими. Багато з них мають тяжкі ушкодження, у тому числі вогнепальні та осколкові поранення, травми від вибухів, опіки, переломи та ампутовані кінцівки. Звільненим українцям надається належна невідкладна медична та психологічна допомога. Координаційний штаб продовжує проводити роботу щодо повернення всіх захисників з російського полону.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0