--.-° --% 0мм

У школах Дніпропетровщини готуються до навчального року офлайн

16:57, 29 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У школах Дніпропетровщини готуються до нового навчального року. Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови обласної військової адміністрації Ольга Горб.

Перевіряють наявні укриття, обладнують додаткові, роблять запаси води, медикаментів. Уроки в закладах, які відповідатимуть критеріям безпеки, планують проводити офлайн.

В області 125 шкіл мають бомбосховища. В інших нині визначають можливі місця під укриття.

Потурбуватися про стан укриття повинен керівник навчального закладу, також - визначити шляхи евакуаці, налагодити системи оповіщення. Для дітей із вадами слуху та зору - нформаційні табло, покажчики руху, звукові та світлові сигнали.

Усі школи відвідають працівники ДСНС, аби перевірити наявність вибухонебезпечних предметів.

Коли підготовку буде завершено, кожен навчальний заклад проінспектують та оформлять паспорт безпеки. Перевіряти, чи все дотримано, будуть надзвичайники, представники Держпродспоживслужби, містобудування та архітектури.

На початку навчального року для учнів та учителів проведуть тренування. Покажуть як діяти під час сигналу повітряної тривоги.

Загалом на Дніпропетровщині 834 школи, де навчається понад 340 тис учнів. З них 9 тис – переселенці. У школах, які виконають усі вимоги, навчальний рік планують розпочати офлайн.

Сім громад Криворізького та Синельниківського районів знаходяться у зоні бойових дій – Широківська, Зеленодольська, Великомихайлівська, Маломихайлівська, Новопавлівська, Межівська, Покровська. Там навчальний рік розпочнеться дистанційно.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых