--.-° --% 0мм

Важливо! Новий порядок надання допомоги по частковому безробіттю

18:23, 29 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

24.06.2022 набула чинності Постанова Правительству від 21 червня поточного року №702, якою затверджено новий Порядок надання допомоги з частичного безробіття - Департамент соціальної політики.

Отже, допомога по частичному безробіттю надається застрахованим особам (тобто працівникам, які працюють легально (окрім сумісників) та фізичним особам - підприємцям) у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу) у зв'язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції (виконання робіт , надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного чи воєнного стану, встановлення карантину.

Право на таку допомогу мають застраховані особи, за які протягом останніх шести місяців, що передують місяцю, в якому почалася подія, що призвела до втрати ними частини заробітної плати, сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ). У разі, коли законодавством надано право окремим роботодавцям або фізичним особам - підприємцям, не сплачувати ЄСВ, застосовуються попередні 180 календарних днів до такого періоду.

Для отримання вказаної допомоги роботодавець або ФОП має звернутися до центру зайнятості протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг).

Працівнику ж роботодавець зобов'язаний виплатити зазначену допомогу у строк не більше трьох робочих днів після надходження коштів від Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на рахунок роботодавця.

Попередження: не мають права на отримання допомоги працівники, які перебувають у простої, у відпустці без збереження заробітної плати чи з якими припинено трудовий договір. Також, позбавлені такого права працівники органів державної влади, органів місцевого самоврядування або закладів, установ, організацій, утворених ними в установленому порядку, які повністю утримуються за рахунок державного чи місцевого бюджету.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0