--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: У Кривому Розі розпочалося масштабне прочищення русла річки Стара Саксагань

11:11, 29 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У рамках міської екологічної програми розпочалась реалізації проєкту «Відновлення водності річки Стара Саксагань у Центрально-Міському районі». Насоси почали подачу води із Карачунівського водосховища в русло річки Стара Саксагань для її оновлення. 

«У Кривому Розі у рамках муніципальної екологічної програми з 2017 року    проводиться відновлення річки Стара Саксагань. Цей проєкт сприяє оновленню водності річки, яка протікає в центрі нашого міста. У результаті  буде збільшена її проточність, покращений гідрологічний режим, санітарно-екологічний стан та покращаться умови для водних біоресурсів. Для оздоровлення річки у цьому році подадуть 340 тис. куб. метрів води. Саме поповнення водою річки триватиме до вересня», - зазначила Ірина Савінова, заступник начальника управління екології.

Відновлення водності річки Стара Саксагань у Центрально-Міському районі дозволяє забезпечити дійсно якісний та необхідний потік води у Саксагані. Річка не має джерел, звідки могла б надходити вода, адже Саксагань наповнюється лише дощовою водою, чого мало. В процесі оновлення насоси качають воду з Карачунівського водосховища та подають її у річку Саксагань, а звідти вода знову впадатиме в річку Інгулець. Цей процес не дає застоюватися та «цвісти» річці, а також сприяє відновленню водної фауни. 

Роботи виконуються за рахунок коштів міського Фонду охорони навколишнього природного середовища.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0