--.-° --% 0мм

ЗСУ зупинили наступ ворога під Бахмутом та біля Харкова — Генштаб

08:35, 25 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Повномасштабна війна росії проти України триває вже 122 добу. Три батальйонних тактичні групи зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій, а також підрозділи повітряно-десантних військ ворог утримує у Брянській та Курській областях.

На Сіверському напрямку з артилерії рф були обстріляні райони Бучків Чернігівської області та Бояро-Лежачих на Сумщині. Окупанти продовжують облаштовувати оборонні позиції у прикордонних районах Брянської області. Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ за 25 травня.

На Харківському напрямку ворог намагається утримати вже захоплені території, з артилерії гатив по об'єктах інфраструктури в районах Харкова та В’ялівського водосховища. У районі населеного пункту Удинаші працювала російська штурмова група, але її дії придушили. Вертоліт Ка-52 противника здійснив обстріли в районі Явірського.

На Слов’янському напрямку основні сили противника ведуть наступ у напрямку Довгенького та Долини. Позиції української армії були обстріляні поблизу Нової Дмитрівки, Хрестища, Дібровного та Богородичного. Триває бій у напрямку Довгеньке — Мазанівка.

На Донецькому напрямку противник намагається утримати зайняті рубежі та проводить перегрупування військ. На Краматорському напрямку з мінометів та реактивної артилерії були обстріляні підрозділи ЗСУ у районах Райгородка і Стародубівки.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії райони Лисичанська, Спірного та Вовчоярівки. Завдали авіаудару в районі Лисичанська, намагалися блокувати місто з півдня. Тривали штурми в районах населених пунктів Метьолкіне, Сиротине та Воронове.

На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ підрозділів ворога у напрямку Володимирівка — Покровське. У напрямку Пилипчатине — Покровське наступають підрозділи зі складу 5-ї загальновійськової армії. У напрямку Роти — Вершина ворог просунувся на один кілометр.

Також окупанти намагаються на Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках вести сковуючі дії та утримувати зайняті рубежі. На Запорізькому напрямку — ведуть оборону.

Ворог зазнав втрат після штурму ділянку дороги Ясинувата — Костянтинівка та бою у напрямку Василівка — Кам’янка.

На Південнобузькому напрямку рота окупантів вели наступ у напрямку Потьомкине — Високопілля Херсонської області. Успіху ворог не мав і був змушений відійти.

Нагадаємо, воєнна розвідка України вважає, що рф спробує втягнути білорусь у військовий конфлікт з Україною за допомогою низки провокацій щодо інфраструктурних об'єктів та цивільного населення.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0