--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: Сьогодні ми евакуювали до Кривого Рогу ще 76 мешканців Зеленодольська, М. Костромки, В. Костромки та Високопілля, вимушених залишити свої будинки через постійні обстріли окупантами

15:29, 14 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Військова адміністрація Кривого Рогу продовжує допомагати жителям прифронтових територій, які залишають свої оселі через ворожу агресію та обстріл окупантів. Вже евакуйовано та прийнято у Кривому Розі понад 30 тисяч  чоловік лише з прифронтових громад Криворізького району та Херсонської області. Із деяких прифронтових населених пунктів   вивезено до 70% мешканців. Усі бажаючі поїхати можуть це зробити. Робота продовжується. Загалом, у Кривому Розі вже перебуває понад 48 тисяч лише офіційно зареєстрованих переселенців, реально  ж ця цифра перевищує 60 тисяч чоловік.

Сьогодні Військовою адміністрацією Кривого Рогу надано допомогу у проведенні додаткової евакуації мешканців Зеленодольська, Малої Костромки, Великої Костромки та Високопілля. Було направлено до Зеленодольська п'ять комунальних автобусів, на яких змогли евакуюватися всі охочі, організовано супровід медичних та соціальних працівників. Евакуйовано 76 чоловік, з яких 18 було поселено у Кривому Розі у спеціально обладнаних місцях для тимчасового розміщення, їм надається гаряче харчування та   вся необхідна допомога. Інші евакуйовані попрямували до родичів та знайомих. Також, учора у Кривому Розі прийняли та поселили 18 мешканців Нововоронцовки.

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул сказав:

«На жаль, окупанти продовжують системні обстріли прифронтових населених пунктів. Б'ють по житлових кварталах, школах, дитячих садках. Гинуть і дістають поранення абсолютно мирні люди – жінки, пенсіонери, діти. Ми з перших днів війни надаємо прифронтовим громадам як Криворізького району так і мешканцям Херсонщини допомогу з евакуацією. Із деяких населених пунктів уже вивезено до 70% мешканців. Це дозволило уникнути ще більшої кількості жертв. Усі, хто хочуть евакуюватись – мають таку можливість. Робота триває і ми допомагатимемо всім людям, які також вирішать евакуюватися. Сьогодні евакуювали ще 76 мешканців Зеленодольська, Високопілля, Малої Костромки та Великої Костромки. У Кривому Розі ми організували системну роботу з переселенцями. Це  - допомога в евакуації, прийом, реєстрація, розселення, медична та соціальна допомога, безкоштовне гаряче харчування, видача продуктових наборів, тощо. Ми  - одна країна і маємо допомагати один одному. Разом – вистоїмо та звільнимо всі наші міста та села. Упевнений – перемога буде за нами, і всі люди обов'язково повернуться до своїх домівок».

Евакуйований житель Зеленодольська Олександр розповів:

«Ми довго не наважувалися виїхати, було страшно та невідомо, що робити, як робити та куди їхати. У телеграм-каналі вже тривалий час слідкуємо за новинами, які надає Олександр Вілкул. Ми йому довіряємо, він робить все для людей і якнайшвидшої перемоги. Там ми побачили інформацію про те, що людей додатково евакуювали до Кривого Рогу, що з міста вирушають автобуси до нас. Тож наважилися. Все організовано зручно та грамотно, працюють із турботою про людей. Відчувається колосальна допомога та підтримка Кривого Рогу. Ми дуже вдячні криворіжцям за те, що не залишили нас у скрутну хвилину».

Зважилася на евакуацію і Ліда, мешканка Криворізького району:

«Останніми днями дуже страшно залишатися вдома, нас обстрілюють майже кожен день. Нам зателефонували і сказали, що можна виїхати до Кривого Рогу. Ми дуже вдячні, що люди роблять для нас, бо зараз самим евакуюватись у нас немає можливості. Дуже добре, що у Кривому Розі нас тимчасово розселять, бо жити у нас поки що нема де. Ми відчуваємо турботу у всьому, що для нас робить влада Кривого Рогу».

У Кривому Розі заздалегідь підготовлені місця для евакуйованих батьків із дітьми та людей з інвалідністю. Для транзитних переселенців також організовано місця тимчасового перебування.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых