--.-° --% 0мм

Ю.Вілкул: В умовах війни у Кривому Розі ми зберегли всі муніципальні виплати учасникам АТО, а також допомагаємо у забезпеченні всім необхідним наших частин ЗСУ, Нацгвардії, Тероборони та правоохоронців

13:30, 14 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кривий Ріг – перше місто в Україні в якому у 2016 році 14 червня визначено Днем вшанування учасників АТО/ООС 14 червня, у День вшанування учасників АТО / ООС на сході України, керівництво міста разом з родинами полеглих бійців та військовослужбовцями прийшли до Меморіального комплексу, що на проспекті Миру, щоб покласти квіти до Пам'ятного хреста на честь воїнів-криворіжців та хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих земляків. 

В.о. міського голови Юрій Вілкул сказав: «Починаючи з 2014 року у Кривому Розі ми робимо все, щоб підтримати наших військових та сім'ї тих, хто загинув, захищаючи незалежність та єдність України. Кривий Ріг – перше місто в Україні в якому у 2016 році 14 червня визначено Днем вшанування учасників АТО/ООС, і відтоді кожного року ми збираємося, щоб віддати шану героям, які поклали своєї життя за рідну землю. На жаль, Україна і сьогодні продовжує втрачати найгідніших своїх синів, що мужньо відстоюють право своєї країни на мир, захищають її територіальну цілісність, суверенітет і незалежність. І знову Кривий Ріг згуртувався, щоб дати відсіч ворогу, який підступно напав на нас. Під керівництвом Військової адміністрації ми допомагаємо забезпечувати всім необхідним наших військових, Нацгвардію, правоохоронців, бійців тероборони. Висловлюю щиру вдячність кожному криворізькому військовому, який став на захист криворізької землі та всієї України. Хочу запевнити - місто пам’ятає та підтримує своїх героїв усіх поколінь і так буде завжди! Ми - сильні, тому що разом, і ми переможемо!»
Кривий Ріг - лідер в Україні із соціальної підтримки воїнів та ветеранів АТО. З 2014 року в місті було впроваджено комплексну Програму підтримки учасників АТО/ООС та членів їх сімей. У рамках цієї Програми передбачено надання одноразової та щомісячної матеріальних допомог, медичної допомоги та щомісячної компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг сім’ям загиблих (померлих), які пропали безвісти чи перебувають у полоні військовослужбовців. Також,  Програмою передбачено безкоштовне відвідування дітей воїнів комунальних закладів культури міста, навчання в комунальних позашкільних закладах, харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах та їх оздоровлення. Крім того, протягом 2 років відбувається виплата матеріальної допомоги дітям, які мають статус «Дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів». Така допомога надається лише у Кривому Розі. 
В ніч з 13 на 14 червня 2014 року в небі над Луганськом був збитий літак ІЛ-76 з українськими військовими на борту, внаслідок чого загинули 49 українських військових, серед них - шестеро наших земляків, десантників 25-ої окремої повітряно-десантної бригади. У 2016 році міська влада Кривого Рогу підтримала ініціативу Об’єднання солдатських матерів, ветеранів АТО, родичів загиблих бійців про встановлення 14 червня Днем вшанування учасників АТО / ООС на сході України.  Знакова дата занесена до Статуту територіальної громади міста.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0