--.-° --% 0мм

Редакція ІА "Кривбас On-Line" вбачає можливу злочинну змову між адміністрацією АМКР та суддями Дніпровського апеляційного суду 

09:30, 9 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Спір у юридичній площині між редакцією "Кривбас On-Line" та адміністрацією АрселорМіттал Кривий Ріг, щодо правдивості поданої журналістами інформації про незаконне звільнення підприємством працівників, яке вийшло під заголовком: "В Кривом Роге бойцов АТО незаконно уволили с АМКР", триває з 2016 року.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року, на сторінках нашого сайту було опубліковано статтю з посиланням на пресслужбу місцевої прокуратури про незаконне звільнення підприємством бійців АТО. Юристи АМКР подали до суду позив з вимогою спростувати інформацію, як ту, що не відповідає дійсності, та стягнути з редакції моральної шкоди.

Агенція не погодилась з позовом та відстоювала свою правоту у суді. В результаті у червні 2021 року Довгинцівський районний суд, детально розібравшись у матеріалах справи, постановив залишити позов АМКР без задоволення.

Проте, менш ніж за рік вже апеляційний суд виніс зовсім протилежне рішення. До того ж розгляд справи, впевнені юристи, було проведено з грубими порушеннями прав відповідачів, тобто інформаційної агенції та власника доменного імені.

По-перше, відповідача не було поінформовано про розгляд справи належним чином, також керівництву агенції не було надано змоги ознайомитись з апеляційною скаргою. Таким чином, відповідачу не було надано законної можливості оскаржити цю скаргу, та навести свої аргументи.

Нагадаємо, що 3 березня 2022 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо зміни підсудності судів» №2112-ІХ, згідно з якими суди мають по можливості відкладати розгляд справ (за винятком невідкладних судових розглядів, якими є розгляд кримінальних справ щодо тримання під вартою) та знімати їх з розгляду, зважати на те, що велика кількість учасників судових процесів не завжди мають змогу подати заяву про відкладення розгляду справи через задіяння до функціонування критичної інфраструктури, вступ до лав Збройних сил України, територіальної оборони, добровольчих воєнних формувань та інших форм протидії збройної агресії проти України, або не можуть прибути в суд у зв'язку з небезпекою для життя. Справи, які не є невідкладними, мають розглядатися лише за наявності письмової згоди на це усіх учасників судового провадження, які відповідачі не надавали.

По-друге, на момент розгляду апеляційним судом, а саме у лютому 2019 року Верховний суд виніс рішення у справі незаконно звільненого з меткомбінату "АрселорМіттал Кривий Ріг" учасника бойових дій на Донбасі Дмитра Овчинникова, про поновлення його на посаді (справа №216/779/16-ц), про що йдеться в матеріалі «Верховний суд постановив поновити на роботі учасника бойових дій в Кривому Розі» розміщенному на сайті Радіо Свобода від 28 лютого 2019 року.

Саме цей чоловік був одним з тих, про звільнення яких йшлося у матеріалі, опублікованому на сайті "Кривбас On-Line". І за знищення саме цієї інформації так відчайдушно адміністрація АрселорМіттал змагається у судах, до речі, не тільки з нашим виданням, а й з низкою інших ЗМІ, які її розмістили. Та навіть попри рішення Верховного суду, апеляційний суд не просто виносить вигідне рішення для АМКР, а й чітко прописує текст, який агенція має опублікувати в якості спростування спірного матеріалу. У цьому тексті є тези, які не були предметом розгляду саме цієї справи, та їх недостовірність встановлена саме Верховним судом.

З огляду на те, що адміністрація АМКР не могла не знати, про рішення Верховного суду по справі Дмитра Овчинникова, а апеляційний суд не дослідив інформацію, викладену в апеляційній скарзі та яка міститься в матеріалах справи першої інстанції, в тому числі, відеозапис за участю працівників прокуратури, та виніс рішення в період воєнного стану без участі жодного із відповідачів, вже після першого засідання, та зразу ж видав повний текст рішення. Вважаємо, що мала місце можлива змова між адміністрацією АМКР та апеляційним судом, а також вбачається можливе порушення закону з боку адміністрації АМКР, а саме статті 384 Кримінального кодексу України стосовно введення в оману суду.

Агенція ІА "Кривбас On-line" категорично не згодна з цим рішенням та має намір оскаржувати його у Верховному суді, а також планує звернутися до правоохоронних органів щодо перевірки вищевикладених фактів.

Незважаючи на це ІА "Кривбас On-line" обов'язково виконає рішення апеляційного суду, попри оскарження його.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0