--.-° --% 0мм

Кривий Ріг готовий стати потужною базою для відродження економіки України – Ю. Вілкул на форумі «reVIVEd Ukraine – reVIVEd communities»

13:41, 3 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

По ініціативі Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» у Києві пройшов Форум «reVIVEd Ukraine – reVIVEd communities» («Відродження України – Відродження громад») у якому взяло участь, у тому числі в режимі "онлайн", понад 2000 учасників - представники європейських асоціацій місцевих та регіональних влад, європейських міст, міжнародних організацій, керівники громад України, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, дипломатичних місій.

Виступаючи на Форумі, в. о. міського голови Кривого Рогу Юрій ВІЛКУЛ відзначив: «Всі сили та ресурси Кривого Рогу направлені на головне – оборону міста та підтримку Збройних Сил України. Рада оборони міста та Військова адміністрація Кривого Рогу працюють в цілодобовому режимі, у постійному контакті з представниками Збройних Сил України, Національної гвардії, Територіальної оборони та правоохоронних органів. Місто зробило все для створення глибоко ешелонованої оборони. Побудовано сотні захисних споруд. Без перебільшення можна сказати, що Кривий Ріг сьогодні – одне із найбільш укріплених міст України.

З першого дня війни ми почали надавати всебічну підтримку ЗСУ. У місті було налагоджено виготовлення необхідного в першу чергу, за приватні кошти. Вже виготовлено та передано до ЗСУ понад 10.000 бронежилетів, обмундирування понад 3000 комплектів, берців понад 4000. Робота триває. Згідно з поданими заявками ЗСУ закуповується, також за приватні кошти спеціальне обладнання. Лише одних автомобілів більше ніж 300 одиниць передано у військові частини».

З початку війни вже витрачено з бюджету міста на підтримку ЗСУ понад 361 млн грн. Це - продукти харчування для ЗСУ, медикаменти, обладнання, паливно-мастильні матеріали та багато іншого.

Також, на Форумі було відзначено, що у Кривому Розі максимально швидко освоєні і вже застосовуються нові види робіт та виробництв.

Обговорюючи з учасниками Форуму перспективи роботи економіки країни та окремих міст в умовах воєнного стану і перспективи відродження економіки після перемоги, Юрій ВІЛКУЛ підкреслив: «Війна, безумовно, порушила роботу підприємств та бізнесу. Тому ми робимо все для їх підтримки та відновлення. Прийнято рішення про зниження місцевих податків та зборів - тих, що в компетенції міської влади. Ми готові робити все для розвитку підприємств малого та середнього бізнесу та для розвитку Індустріального парку «Кривбас». Завдяки ініціативі з надання бізнесу в індустріальних парках податкових преференцій ще більше можна зрушити ситуацію в позитивний бік. Кривий Ріг готовий стати потужною базою для відродження економіки України.

Ми розуміємо, що через руйнування значної чисельності промислових підприємств Східної України від гірничо-металургійного комплексу Кривбасу буде залежати відновлення економіки та відбудови міст України. Тому ми пропонуємо розробити програму відродження всього гірничо-металургійного комплексу України. До війни саме ГМК забезпечував до 35% валютних надходжень до України».

На форумі було зазначено, що для цього необхідно вирішити, у тому числі, такі першочергові завдання:

- Через тимчасове блокування портів необхідна підтримка у вирішенні проблем збуту для відновлення обсягів виробництва – створення нової транспортної логістики. Без відповідного логістичного забезпечення діяльність українського ГМК буде ускладнена.

- Прискорення прийняття змін до закону про індустріальні парки з наданням бізнесу в індустріальних парках податкових преференцій.

Юрій ВІЛКУЛ висловив упевненість, що об’єднавши зусилля керівництва країни, місцевого самоврядування, бізнесу і європейських партнерів, Україна впорається з усіма викликами.

Прийнято рішення, що пропозиції Кривого Рогу, які озвучив Юрій Вілкул, будуть включені до підсумкового Маніфесту Форуму.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0