--.-° --% 0мм

Модернізація заради безпеки

10:06, 1 июн 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Завдяки правильній стратегії регіональної газової компанії на розвиток виробництва власного газового обладнання та співпраці з европейськими компаніями, Криворіжгаз й під час воєнного стану продовжує модернізувати критично важливу газову інфраструктуру Криворіжжя.

АТ «Криворіжгаз» наразі працює у посиленому режиму. Компанія не тільки виконує поточні завдання з підтримання належного стану мереж газопостачання, а й виконує їх модернізацію. В умовах воєнного стану фахівці АТ «Криворіжгаз» щоденно стежать за станом газорозподільної системи Кривого Рогу і Криворізького району та продовжують виконувати важливі заходи щодо забезпечення сталого та надійного розподілу газу. Так з початку війни фахівці аварійно-диспетчерської служби опрацювали понад півтори тисячі викликів від споживачів газу, тоді як працівники відділу комплексного приладового обстеження за цей час перевірили більше 380 км газових мереж Кривого Рогу та Криворізького району. Їхніми зусиллями було виявлено та локалізовано майже дві сотні витоків газу на газопроводах високого, середнього та низького тиску. А спеціалісти служби експлуатації систем газопостачання перевели на літній режим 148 газорозподільних і 295 шафових газорозподільних пунктів.

Проте це повсякденна робота, спрямована на сьогодення. АТ «Криворіжгаз» же дивиться й у майбуття, працюючи на перспективу: нещодавно Криворіжгаз встановив п’ять сучасних шафових газорозподільних пунктів виробництва RGC Production у Криворізькому районі, що замінили старе обладнання, яке відпрацювало понад 30 років. Вчасна модернізація мереж гарантує стабільний та безпечний розподіл газу. Це нове обладнання забезпечить безаварійну доставку газу до споживачів більш як трьохсот квартир та понад 850 будинків приватної забудови у п’яти селах прилеглого до міста Криворізького району.

- Як вам це вдається в умовах війни, адже спостерігаємо проблеми в багатьох галузях?

- Починаючи з 2019 року РГК у тісній співпраці з провідними європейськими виробниками побудувала в Україні три новітніх заводи RGC Production з виробництва газового обладнання, - говорить директор технічний АТ «Криворіжгаз» Борис Рибка. - А за останні кілька років нами було створено глобальну систему поставок, що пов’язує підприємства RGC Production із провідними світовими виробниками з багатьох країн. Та оцінити правильність стратегії РГК ми змогли з початком війни в Україні, коли партнерські відносини з іноземними виробниками, власні логістичні маршрути і хаби дали можливість нашим колегам, де були та продовжуються й нині запеклі бойові дії, швидко відновлювати газопостачання у тому числі й в деокупованих регіонах, проводити ремонти мереж і газового обладнання після рашистських обстрілів.

- Тобто ваш вектор це власне виробництво та співпраця з європейськими партнерами?

- Саме так! Регіональна газова компанія ще кілька років тому взяла курс на повну заміну радянських технологій у газорозподілі та послідовно працювала над розширенням контактів з європейськими та північно-американськими компаніями. Ця стратегія виправдала себе зараз, коли Україна розраховує на прискорену процедуру прийняття до Європейського союзу.

В умовах війни з рф газорозподільні компанії, що працюють під брендом РГК, не мають контрактів з підприємствами країни-агресора - росії. Зараз ми як ніколи переконались у правильності нашої стратегії на розвиток виробництва власного газового обладнання з використанням провідних європейських технологій. А з часом саме такий вектор розвитку дозволить газовій галузі України загалом та Криворіжжя зокрема безболісно та швидко інтегруватись в європейський ринок в рамках інтеграції України в ЄС.

- Насамкінець запитання про ваші плани на подальші перспективи щодо модернізації – сподіваємось, що вона не припиниться? Чи замінили вже все потрібне?

- Життя не спиняється, газопостачання не припиняється, а значить наша робота була, є і буде потрібною для криворізьких споживачів.

Газова мережа – це не просто труба, що кудись там веде газ, це, так би мовити, жива система, котра потребує постійного догляду та повсякчасної уваги, передусім з боку наших фахівців. І ми про цю систему турбуємось не лише щодня, а у цілодобовому режимі. Тож завжди є над чим працювати, а тому модернізація не може скінчитись, і у наших планах, у тому числі й на поточний рік, передбачено ще немало значущих робіт. Тільки ось розповідати про них ми прагнемо не як про майбутнє, а як про виконане.

Інакше кажучи, зробимо і розповімо.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых