--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: В умовах воєнного часу Кривий Ріг один з перших в Україні відновив реєстрацію бізнесу та нерухомості

14:34, 27 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За рішенням Мінюстиції України державні реєстратори Криворізького міськвиконкому одними з перших в Україні отримали право здійснювати реєстраційні дії під час воєнного стану. До криворізького «Офісу реєстрації» звернулось вже більше 700 заявників, мешканців Кривого Рогу, сусідніх громад Дніпропетровщини та переселенців з Херсонщини.

Про організацію роботи з питань відновлення надання реєстраційних послуг в умовах воєнного часу йшла мова на нараді з державними реєстраторами, яку провів в.о. міського голови Кривого Рогу Юрій Вілкул.

«У період воєнного стану міська влада створила належні умови для одержання всіх адміністративних послуг. Тому за рішенням Мін’юсту державні реєстратори Криворізького міськвиконкому одними з перших в Україні отримали право здійснювати нагальні реєстраційні в умовах війни. Всі адмінпослуги, які надаються у нашому місті доступні та максимально зручні для всіх заявників. Криворіжці це вже відчувають, - повинні відчути на собі нашу комфортність умов обслуговування і вимушені переселенці. Для нас немає розмежування, хто звертається за послугами: криворіжці чи гості міста, які приїжджають до нас з інших областей» - підкреслив Юрій Вілкул.

Під час воєнного стану у Кривому Розі створено 80 нових суб’єктів господарювання, з них 36 – юридичні особи та 44 – фізичні особи-підприємці.

Заступник начальника управління з питань реєстрації Лоліта Кійло доповіла: «З 24 лютого по всій Україні з міркувань безпеки припинили роботу Реєстри бізнесу та нерухомості, у зв’язку з цим було призупинено прийом документів з відповідних напрямків і у Центрі «Віза». Після врегулювання питання на законодавчому рівні доступ до реєстрів почав поступово відновлюватись. І вже з 15 квітня прийом з реєстрації бізнесу у місті було відновлено. За цей період до «офісу реєстрації» звернулось більше 700 заявників. Це не тільки криворіжці, а й мешканці сусідніх областей, яких турбує безліч питань: і щодо релокації бізнесу з тимчасово окупованих територій, і щодо подальшої долі їх нерухомості. Для криворіжців залишаються запитуваними послуги зі створення ФОП, юридичних осіб, зміни їх видів економічної діяльності та керівників. Відновлено й прийом з питань реєстрації нерухомості,  вже перші заявники звернулися із земельних питань  та отримання інформації про нерухомість».

На робочій зустрічі Юрій Вілкул наголосив: «В умовах воєнного часу до кожного заявника має бути індивідуальний підхід: роз’яснюйте, допомагайте кожному, хто звернувся. Жодне звернення не повинно бути залишено поза увагою»

З початку травня в Україні запрацював ринок нерухомості: визначеним Міністерством юстиції нотаріусам дозволили вчиняти нагальні нотаріальні та реєстраційні дії. Наразі у Кривому Розі відновили свою роботу 50 нотаріусів.

Для реєстрації бізнесу та нерухомості у Кривому Розі необхідно звертатись до «Офісу послуг» за адресою: майдан Праці, 1, з понеділка до п’ятниці з 08:00 до 15:30 (технічна перерва з 12:30 до 13:00). Записатись на прийом можна на вебпорталі або в мобільному застосунку Центру «Віза».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых