--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Кривий Ріг приймає переселенців та надає їм всю необхідну допомогу – 44% всіх облікованих в місті переселенців – це мешканці майже 80 населених пунктів Херсонської області

13:21, 26 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За завданням та за підтримки Військової адміністрації міста з перших днів війни Кривий Ріг максимально залучає ресурси для формування необхідного запасу гуманітарної допомоги. В. о. міського голови міста - заступник голови Ради оборони Кривого Рогу Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду у пунктах надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям з Херсонської області.

На сьогоднішній день у 3-х районах міста організовано пункти цільової гуманітарної продуктової допомоги переселенцям населених пунктів Херсонської області, як окупованих російськими військами, так і підконтрольних Україні.

«Кривий Ріг прийняв вже близько 60 тисяч переселенців, 44% всіх облікованих переселенців – це мешканці 79 населених пунктів Херсонської області як окупованих російськими військами, так і підконтрольних Україні. За рішенням Військової адміністрації міста та Ради оборони Кривого Рогу, крім забезпечення всіх потреб вимушено переміщених українців, для переселенців - херсонців були організовані пункти цільової гуманітарної продуктової допомоги. При прибутті у наше місто кожному мешканцю Херсонщини надаються продуктові набори від міста, допомога з предметами одягу, санітарії та гігієни. Ми робимо все від нас залежне, або люди почували себе у нашому місті захищеними» - сказав Юрій Вілкул.

Робота з видачі допомоги продовжується, адже на жаль місто щодня приймає біженців Херсонської області.

Найбільше мешканців – переселенці населених пунктів Херсонщини: Нововоронцовка, Високопілля, Мала та Велика Олександрівки, Біла Криниця, Дудчани, Осокорівка, Заградівка, Потьомкіне, Миролюбівка, Давидів Брод, Архангельське та Тополине. Майже тисяча мешканців цих населених пунктів, з яких 300 дітей, живуть в тимчасово облаштованих місцях проживання. Їм організоване гаряче харчування, медична допомога, надаються консультації з різних питань, для дітей організовується дозвілля.

Володимир Марчук, селищний голова Нововоронцовської селищної ради сказав:

«З першого дня, коли ворога вигнали з нашого села Нововоронцовка на нашій території почала пролягати лінія фронту. Завдяки Військовій адміністрації міста Кривого Рога, зокрема, Олександру Вілкулу, нам були надані 8 автобусів і ми вивезли всіх людей з міста бойових дій. В Кривому Розі наших людей забезпечили всім необхідним. Завдяки спільній співпраці з Військовою адміністрацією ми організували маршрутизацію швидкої допомоги і тепер з Нововоронцовки швидкі можуть доправити до Кривого Рогу тяжкохворих людей. Велика подяка місцевій владі за організацію безкоштовного проїзду в комунальному транспорті - це суттєва допомога для наших земляків. Люди можуть вільно пересуватися містом та вирішувати свої нагальні потреби.

Також, скільки я буду жити, я буду дякувати Верещук Ірині, Офісу Президента України і особисто Олександру Вілкулу, які домагалися мого звільнення з полону, куди я потрапив коли планували евакуювати людей. Через добу поневірянь у полоні, я був звільнений. Це людина великої сили волі, людина зі сталевим  характером, яка ризикуючи своїм життям служить людям на благо України».

Слова вдячності та підтримки Володимир Марчук адресував і своїй громаді: «Дякую вам, нововоронцовці за терпіння та згуртованість у цей нелегкий час. Вірте в перемогу. Слава Україні!»

Крім того, з перших днів війни Військовою адміністрацією Кривого Рогу надається комплексна допомога об’єднаним територіальним громадам Херсонської області. Це й відбудова зруйнованої інфраструктури, була надана допомога в відновлені енерго-, водо-, газопостачання. До звільнених населених пунктів було відправлено понад тисячу тонн різних вантажів. Починаючи від пального, генераторів, електрокабельної продукції, будівельних матеріалів, продуктів харчування, медикаментів, тощо. Також, була надана допомога в евакуації людей.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых