--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Максимально допомагаємо людям, які покинули свої домівки через війну: Кривий Ріг прийняв вже близько 60 тисяч переселенців

13:21, 25 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Щоденно Кривий Ріг приймає від 500 до 1000 біженців. Для надання їм допомоги з перших днів війни за завданням Військової адміністрації в місті створені всі умови для прийому, реєстрації та підтримки переселенців. 

У місті працюють два цілодобових пункти реєстрації та майже у кожному районі міста створені заклади тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб. В.о. міського голови, заступник голови Ради оборони міста Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду в двох таких закладах та оглянув умови перебування переселенців. 

«Кривий Ріг продовжує приймати переселенців та надавати їм всю необхідну допомогу. Наразі у місті перебуває тільки офіційно зареєстрованих переселенців вже понад 42 тис., а всього у місті близько 60 тис. таких людей. Для тих, хто вимушено покинув свої домівки й вирішив тимчасово зупинитися у Кривому Розі ми організували та підготували необхідні умови в закладах тимчасового розселення та подбали про те, щоб тут було все потрібне для нормального проживання. Й нам приємно, що польські фахівці, які наразі також тісно працюють з переселенцями й провели моніторинг, надали нашій роботі високу оцінку – визнали Кривий Ріг найкращім українським містом з організації роботи з ВПО. Це наше завдання й життєва позиція – зробити все залежне, аби ці люди відчули себе захищеними», - сказав Ю. Вілкул.

У місті функціонує 7 закладів тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб. Міська влада забезпечила охорону всіх закладів, крім того, працівники медичних установ здійснюють огляд та надають допомогу всім переселенцям, які потребують. З дітьми працюють соціальні педагоги, психологи, школи проводять онлайн-уроки для продовження навчання тих, хто вимушено припинив навчання у своїх школах.

«Наш заклад прийняв понад 2000 осіб з багатьох областей. До нас потрапляли люди з Донецької, Миколаївської, Херсонської, Луганської області, вони залишалися відпочити та рушали далі. У нас обладнані спальні кімнати на 70 місць, які забезпечені всіма необхідними санітарно-гігієнічними нормами. Наші працівники роблять все щоб люди, які пережили жахи війни почували себе комфортно у нашому закладі. Завдяки підтримці міста та військової адміністрації, ми забезпечені продуктами для приготування триразового харчування людей. Крім того, всі переселенці отримали гуманітарну допомогу. Всі, хто перебували у нас та відїзжали далі, залишилися задоволені, адже Кривий Ріг приймає гостинно кожного», - розповіла директор закладу, в якому проводилася робоча нарада.
У всіх у кого виникають питання, спеціалісти закладів надають актуальну інформацію з різних тем, таких як медична допомога, влаштування дітей шкільного віку до закладів загальної середньої освіти, соціальної грошової допомоги, наявних вакансій робочих місць в місті. Крім того, на базі закладів розташовано міні-центри гуманітарної допомоги для переселенців, де можна підібрати одяг і взуття. 

«Наша родина залишилася без будинку, який згорів. На руках у нас двоє маленьких дітей- сину 3 роки та донечці 11 місяців. Попри те, що нас не випускали російські військові, нам вдалось вибратися з пекла. Ми вдячні Кривому Рогу за добре ставлення й розуміння. Нам допомагають з вирішенням різних питань – від побутових до проблем з влаштуванням на роботу, оформленням документів, наданням медичної допомог», - сказала Зоя, мешканка Херсонщини.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых