--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Сьогодні ситуація у теплоенергетиці країни дуже складна, але місто робить все від нього залежне, аби тепловики  підготувалися до початку нового опалювального сезону 

13:17, 20 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Навіть в умовах величезного навантаження на міський бюджет через війну, виділення значного ресурсу на підтримку військових, які захищають місто - у Кривому Розі розпочата та триває кропітка робота з підготовки до чергового опалювального сезону. 

Ю.Вілкул в. о. міського голови Кривого Рогу, заступник голови Ради оборони міста провів робочу нараду з контролю та підготовки теплогенеруючих підприємств міста до осінньо-зимового періоду 2022-2023. Керівництво «Криворіжтепломережа» відзвітували як проходять роботи на котельні «ДКМС 80», де триває реконструкція та модернізація об’єкту. 
«Кривий Ріг стабільно пройшов минулий опалювальний сезон й, незважаючи на воєнний стан, робить все, аби наступний опалювальний сезон в місті розпочався вчасно й тривав також стабільно. Попри значне навантаження на міський бюджет, через воєниий стан, в місті не тільки ремонтуються та модернізуються теплогенеруючі об’єкти, а й впроваджуються енергозберігаючі технології. Сьогодні ситуація у теплоенергетиці країни дуже складна, однак завдяки налагодженій системній роботі міста та підприємств ми відпрацювали проблемні питання цієї зими та мінімізували всі ризики для стабільної роботи об’єктів теплокомуненергетики», - зазаначив Юрій Вілкул. 
Котельня «ДКМС 80» (дослідна колійна машинна станція) була введена в експлуатацію у 1983 році. Наразі котельня обслуговує 435 приміщень.  
«Зараз триває підготовка котельні «ДКМС 80» до роботи в новому опалювальному сезоні. Виконуються планові ремонтні роботи на обладнанні та теплових мережах. Триває заміна 4-х існуючих котлів «Братск-1Г» на сучасні автоматизовані котли, задля підвищення їх ефективності та зменшення споживання енергоресурсів. Також оновлюємо системи підготовки підживлювальної води, проводимо заміну існуючих мережних і підживлювальних насосів з обладнанням частотно-регулювальним приводом, з можливістю виводу керування на диспетчерський пункт. За рахунок зменшення споживання газу з’явиться можливість зменшити викиди у навколишнє середовище, заощадити витрати на  електроенергію та газ, що в умовах зростання цін на них дозволяє нам проводити всі заплановані регламентні роботи», - доповів головний інженер КП «Криворіжтепломережа» Олександр Єрін.
Всі роботи з модернізації котельні будуть завершені до початку нового опалювального сезону. Зараз в Кривому Розі тривають планові промивки опалювальної системи і профілактичні роботи на всіх теплових мережах житлових будинків. Продовжується капітальний та поточний ремонт 22 котелень. Виконується заміна теплових мереж. Загалом з початку 2022 року КПТМ «Криворіжтепломережа» виконано заміну 2 км теплових мереж (із 8 км запланованих), відновлено ізоляцію 2,2 км теплових мереж (із 10 км запланованих). 
«Розумію, які зараз несприятливі умови у сфері енергетиці, що значно впали проплати споживачів, не вистачає ресурсів, однак не дивлячись на всі перепони, ми маємо мобілізуватися й провести необхідний запланований комплекс робіт. Дякую колективу «Криворіжтепломережі», що ви працюєте, проводите модернізацію обладнання,  робите все можливе, аби підприємство було технічно готове до подачі тепла криворіжцям», - зазначив Ю.Вілкул

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых