--.-° --% 0мм

Важливо! Криворіжців закликають дотримуватися правил пожежної безпеки

17:26, 18 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Кожен криворіжець має бути уважним і не нехтувати правилами пожежної безпеки. Про це піклуються співробітники ДСНС.

Кожен мешканець квартири чи будинку зазвичай створює комфортну атмосферу для себе та рідних. Власне помешкання, це місце відпочинку та повсякденного існування. Вдома ми завжди контролюємо дрібниці, але іноді не звертаємо уваги на безпеку.

Ні для кого не секрет, що нехтування правилами безпеки найчастіше призводить до пожеж в житловому секторі.Тому, варто нагадати мешканцям деякі важливі поради для власної безпеки

Електрика – одна із причин виникнення загорань

Контролюйте справність електричних приладів, не використовуйте пошкоджену техніку або подовжувачі. Вчасно обслуговуйте електрообладнання. При купівлі електрообладнання завжди перевіряйте наявність відповідного сертифікату експлуатації товару. Не купуйте несертифіковані прилади.

Безпечний побут

Захистіть електромережі від перенавантаження. Не вмикайте одночасно декілька потужних приладів. Ні в якому разі не використовуйте електрообігрівачі або кухонні плити, тим паче газові для сушіння речей.

Небезпека газу

Якщо користуєтесь газовими плитами чи колонками, важливо завжди контролювати їх стан. Перевіряйте прилади та не допускайте витоку газу. Не усувайте недоліки та не ремонтуйте самотужки. Викличте фахівців, які вам допоможуть.

Відкритий вогонь.

Використовуючи вдома свічки, не залишайте їх без нагляду, особливо загасіть полум‘я перед сном.

Дбайте про малечу

Не залишайте вдома дітей без нагляду. Ховайте від дітей небезпечне кухонне приладдя, електричні прилади, хімічні засоби та легкозаймисті речовини. Не залишайте на видних місцях сірники, запальнички. Нажаль діти, особливо в маленькому віці найчастіше травмуються будучи насамоті.

Щодо містян, які палять

Не варто палити в приміщенні, особливо у нетверезому стані. Достатньо трохи попелу чи незагашеної цигарки, щоб ваше помешкання перетворилось на попелище.

Під час паління на балконі, не викидайте у вікно цигарку, що не загасили. Вітром її може занести на сусідній балкон – висока вірогідність спровокувати загорання.

Громадяни!

Закликаємо дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0