--.-° --% 0мм

Криворізькі ветерани війни отримають грошову допомогу у червні

11:51, 16 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У поточному році хоч і дещо пізніше, але прийнято рішення про виплату державної щорічної грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань. Про це повідомляють у Криворізькому міськвиконкомі.

Допомога надаватиметься у розмірах:

1. Особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

- I групи – 4 421 грн;

- II групи – 3 906 грн;

- III групи – 3 391 грн.

2. Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків, - 1 491 грн.

3. Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 4 421 грн.

4. Членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, а також членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України – 966 грн.

5. Учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 612 грн.

Виплати відбудуться протягом червня.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых