--.-° --% 0мм

Взялися за старе: в Дніпропетровській області затримали слідчих, які вже мали проблеми з законом

19:21, 14 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Слідчі ДБР затримали трьох оперуповноважених одного із районних управлінь Нацполіції у Дніпропетровській області. Їх підозрюють у вимаганні грошей за "вирішення" питання щодо відповідальності за порушення закону. Раніше ці ж слідчі вимагали "відкупні" у затриманих.

Минулого року працівники ДБР викрили злочинне угрупування, яке для покращення власної статистики застосовувало силу до затриманих, аби ті зізнавались у злочинах, яких не скоювали. Затриманих доставляли у відділок, де били, тиснули морально, а потім - вимагали гроші за "закриття справи".

У вересні 2021 року слідчі ДБР скерували до суду обвинувальні акти стосовно п’яти правоохоронців, які входили до цієї банди. Нині справа перебуває у судовому розгляді. Тим часом поліцейські через суд домоглися поновлення на службі.

12 травня 2022 року ДБР вкотре затримало їх "на гарячому". Цього разу троє поліцейських вимагали 30 тисяч грн неправомірної вигоди у родички чоловіка, який був фігурантом кримінального провадження стосовно зберігання наркотиків. За гроші правоохоронці обіцяли «вирішити» проблеми з можливою кримінальною відповідальністю.

Затриманим вже повідомлено про підозру за прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0