--.-° --% 0мм

Ю. Вілкул: Ми – одна країна. У Центрі адмінпослуг «Віза» працює новий сервіс з прийому заяв криворіжців за програмою «Прихисток», вже звернулося понад 820 мешканців, які надали житло внутрішньо-переміщеним особам

09:21, 13 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі в умовах воєнного стану Центр «Віза» та його територіальні підрозділи продовжують працювати та надавати адміністративні послуги. Для зручності криворіжців, в головному офісі Центру (пл.Молодіжна,1) ведуть прийом заяв у рамках загальноукраїнської соціальної програми «Прихисток» для компенсації витрат власникам житла, котрі безкоштовно допомагають українцям з проживанням.

В. о. міського голови - заступник голови Ради оборони Кривого Рогу Юрій Вілкул провів нараду у Центрі «Віза» щодо роботи нового сервісу та поспілкувався з працівниками і відвідувачами.

«В умовах воєнного стану у місті продовжує працювати та надавати адміністративні послуги Центр «Віза». Криворіжців та мешканців інших регіонів турбує безліч питань, тому ми повинні підтримати, порадити та допомогти у їх вирішенні. Крім надання вже традиційних адміністративних послуг в Центрі відкриваються нові, життєво необхідні сервіси. Для нас головне, щоб всі криворіжці та ті, хто тимчасово мешкає у нашому місті, були забезпечені необхідним та перебували в комфортних умовах! Сьогодні ми об'єдналися та підтримуємо один одного, щоб разом наблизити нашу перемогу»,- зазначив Юрій Вілкул.

У Центрі «Віза» здійснюється прийом заяв від власників приміщень, які безкоштовно розмістили у себе внутрішньо- переміщених осіб (ВПО) для призначення компенсації витрат на комунальні послуги. Це 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, не залежно від віку.
«Після російського вторгнення в Україну, тисячі людей мусили евакуюватися до більш безпечних регіонів. Більшість із них не має, де безпечно перечекати складні часи. Тому, люди, які мають бажання допомогти біженцям, а саме надати їм безкоштовно власне житло, повинні зареєструвати приміщення на сайті Прихисток подати заяву до Центру «Віза» на отримання компенсації. З цього питання до нашого Центру «Віза» вже звернулося понад 820 криворіжців», - зазначила Людмила Зеленська, директор департаменту адміністративних послуг.

При подачі заяви власнику житла необхідно пред’явити оригінал документу, що посвідчує особу та право власності на житлове приміщення, в якому розміщуються внутрішньо-переміщені особи (ВПО). Крім того, щомісяця до 5 -го числа, власник обов’язково подає знов заяву, якщо він продовжує надавати житло для ВПО. Її можна принести особисто або надіслати в електронному вигляді.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых