--.-° --% 0мм

Російські війська намагаються штурмувати багато населених пунктів на Донецькому напрямку. Успіху не мають - Генштаб ВСУ

19:01, 12 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Триває сімдесят восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Ворог намагається продовжувати повномасштабну збройну агресію проти України та не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.

Продовжує зберігатися загроза ракетно-бомбових ударів з республіки білорусь по інфраструктурних об’єктах на території України.

На Харківському напрямку основні зусилля ворога зосереджувалися на недопущенні просування наших військ та звільнення тимчасово зайнятих російськими окупантами територій. Протягом доби противник обстрілював позиції наших військ у районах населених пунктів Питомник та Руські Тишки.

На Донецькому напрямку окупанти застосовували міномети, ствольну артилерію, реактивні системи залпового вогню та завдавали ракетно-бомбових авіаційних ударів з метою руйнування фортифікаційних споруд українських підрозділів.

На Лиманському напрямку ворог намагається захопити ділянку місцевості на правому березі річки Сіверський Донець та закріпитись в районі населеного пункту Олександрівка. Здійснював штурмові дії у напрямку населеного пункту Новоселівка, успіху не має.

На Сєвєродонецькому напрямку противник продовжує штурмові дії в районі населеного пункту Воєводівка, успіху не має.

На Бахмутському, Авдієвському та Курахівському напрямках ворог веде штурмові дії з метою покращення тактичного положення своїх військ, успіху не має.

У місті Маріуполі ворог продовжив завдавати артилерійських та авіаційних ударів, основні зусилля зосереджував на блокуванні наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. 

Російські окупанти проводили повітряну розвідку із застосуванням БпЛА у районах Покровська, Слов’янська та Павлограда.

З наявною інформацією, противник здійснив нарощування системи протиповітряної оборони у західній частині Кримського півострова.

Російські окупанти продовжують зазнавати втрат майже на всіх напрямках.

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0