--.-° --% 0мм

Важливо! Криворіжцям розповіли як подбати про безпеку дітей в разі виявлення ними вибухонебезпечних предметів

19:25, 5 май 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Сьогодні важливо дбати про свою безпеку та безпеку своїх дітей. Тому треба вміти розпізнавати вибухонебезпечні предмети та знати правила поведінки з ними. Про це розповіли спеціалісти у патрульній поліції Кривого Рогу.

Як почати розмову з дитиною про небепеку у в разі виявлення ними вибухонебезпечних предметів? Як заохотити її виконувати правила безпеки?

Виберіть час, коли дитина не зайнята грою чи мультфільмом.

Скажіть, що зараз ви вивчаєте щось абсолютно нове і дуже важливе, і попросіть дитину допомогти вам запам’ятати цю інформацію.

Покажіть зображення гранати й запитайте, чи знає дитина, що це. Скажіть, що це граната.

Спочатку краще показати ілюстрацію, а наступного разу можна показати реальне фото. Запитайте дитину, на що їй схожий цей предмет.

Відповіді можуть бути найрізноманітніші — груша, лампочка, брязкальце.

Вислухайте усі варіанти. Згодом розкажіть, що цей предмет називається граната, бо схожа на фрукт — гранат, який ми добре знаємо. Тільки ця граната небезпечна для людей, адже замість ягідок у неї — механізм, що вибухає.

Такі гранати не ростуть на деревах як плоди, але їх можуть приклеїти до стовбурів, заховати серед трави, кущів в парках, лісах, на майданчиках чи навіть у побутових предметах у тих містах, де велись бойові дії.

Нам усім треба бути дуже уважними. Якщо ти побачиш щось схоже на гранату —  не підходь, не чіпай, обережно відійди назад і повідом про знахідку когось із дорослих. Вони зателефонують за номером 101 і рятувальники приїдуть, щоб знешкодити предмет і зробити це місце безпечним для людей.

Протягом наступних днів ми опублікуємо ще кілька карток-порівнянь, аби батьки та вчителі могли доступно пояснити правила поведінки дітям.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых