--.-° --% 0мм

«Зустрінемо Порошенка в Києві!»: Дніпропетровська область мобілізує проукраїнські сили для підтримки лідера української опозиції, на захист демократії й свободи

17:15, 13 янв 2022 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Широкий резонанс у суспільстві викликала звістка про повернення Петра Порошенка в Україну 17 січня. На тлі тих дій, які розгорнули проти Петра Порошенка правоохоронна та судова системи (спроба вручення підозри у держзраді, арешт майна та рахунків) його повернення викликає виправданні побоювання щодо можливої спроби влади кинути за грати п’ятого Президента України. Це позначатиме реверс країни до часів режиму Януковича. В медіа та соцмережах піднялась інформаційна хвиля «Зустрінемо Петра Порошенка у Києві».

Дніпропетровська обласна організація «Європейська Солідарність» одна з найперших об’явила про готовність їхати до Києва та закликала всіх небайдужих громадян приєднуватися до акції.

Голова Дніпропетровської обласної організації «Європейська Солідарність» провів брифінг для журналістів, під час якого розповів подробиці, причини та можливі наслідки події.

  • 17 січня Петро Порошенко повертається в Україну. Ми всі добре розуміємо загрози та ризики, на які йде Петро Олексійович. Знаємо, що влада з усіх сил готувала підґрунтя для його арешту. Але він повертається, бо має чітку позицію лідера найпотужнішої опозиційної сили країни. Він повертається, щоби дати відкритий бій спробам встановити в Україні авторитарний режим, щоби захистити демократію, зберегти державний суверенітет країни.

Тож 17 січня ми їдемо зустрічати Петра Порошенка у Київ.

Ми виходимо не тільки за Порошенка, ми виходимо за Україну.

Ми – це не лише партійці «Європейської Солідарності» Дніпропетровської області, а сотні і тисячі людей, які виказали бажання приєднатися – наші однодумці, громадські діячі, ветерани АТО та просто небайдужі громадяни, що розуміють ступень зухвалості та беззаконня до якого скотилася влада, усвідомлюють ризики та наслідки її дій.  Проте погрози та переслідування Петра Порошенко запустили мобілізаційні процеси у суспільстві. Нас було багато, а зараз нас стало ще більше. Ми їдемо у Київ, щоб виказати підтримку Петру Порошенко, та у разі необхідності захистити від свавілля провладних структур. Ми їдемо у Київ, щоб захистити нашу демократію, нашу свободу, наше майбутнє.

Я звертаюся до активних, свідомих, патріотично налаштованих громадян та закликаю приєднуватися до нас, - заявив Максим Курячий.

Максим Курячий підкреслив, що акція «Зустрінемо Петра Порошенко у Києві» виходить за межі політичної боротьби і має вже більш масштабний характер:

  • Переслідування Петра Порошенка – це вже не лише політична боротьба. Це спроба влади задушити демократію в країні. Диктатори використовують силові методи боротьби з опозицією, і саме такі процеси ми спостерігаємо зараз. Якщо не дати відсіч та не зупинити ці процеси сьогодні, завтра ми втратимо і свободу, і незалежність.

Серед причин тиску на лідера української опозиції Петра Порошенка Максим Курячий відзначив дві основні: паніка влади через стрімке зростання рейтингу «Європейської Солідарності» на тлі повного розчарування суспільства у «Слугах народу» та бажання відволікти увагу громадськості від процесів, що відбуваються на міжнародному рівні.

  • Останні соцопитування показують, що рівень довіри громадян до провладної партії «Слуга народу» стабільно котиться вниз, у той час, як «Європейська Солідарність» показує максимально позитивну динаміку. За даними одночасно двох поважних дослідницьких центрів SOCIS та київським міжнародним дослідницьким інститутом ім. Розумкова у січні опозиційна «ЄС» вже обходить за рівнем довіри провладну «СН». На виборах до Верховної Ради “Європейську солідарність” готові підтримати 19,8%. «Слуга народу» - 18,4%.  Петро Порошенко має всі шанси обійти Зеленського на майбутніх президентських виборах.

Глобальний прорахунок влади у тому, що вони міряють за власним розміром. «Європейська Солідарність» - це не партія однієї людини, це потужна політична сила, що має ідеологію, цінності та ідеали, які поділяють мільйони українців. І наші партійці – це активні громадяни, які готови відстоювати такі цінності, відстоювати проєвропейський напрямок розвитку країни, засади демократії.

Переслідування Петра Порошенка – це спроба влади перемкнути увагу суспільства від тотальних провалів на всіх напрямках державної політики, коли на наших кордонах  концентруються російські війська вторгнення, а всередині країни розгортається масштабна економічна та соціальна криза.

Треба негайно запинити катастрофу, яка насувається.

Саме тому 17 січня ми їдемо до Києва і закликаємо всіх приєднуватися до нас.

Популярное

Топ обсуждаемых