--.-° --% 0мм

У 2009 році кількість дорожньо-транспортних пригод в області зменшилась вдвічі

14:00, 24 апр 2009 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У 2009 році кількість дорожньо-транспортних пригод в області зменшилась вдвічі У 2009 році кількість ДТП в області зменшилась вдвічі. За показниками І кварталу рівень аварійності знизився на 59%, кількість загиблих на -54%, а кількість травмованих на -56%. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.   

В Дніпропетровській області на 24 квітня зареєстровано 655 ДТП (1125 ДТП за цей же період 2008 року) з постраждалими, в яких загинуло 83 (154) осіб та 768 (1373) травмовано.
«Сьогодні постає актуальним питання у сфері підвищення безпеки та забезпечення належних умов руху, а саме стан утримання вулично-дорожньої мережі, зокрема ліквідація місць концентрації ДТП», - відзначив Віктор Сергєєв.

Крім того під час засідання комісії було розглянуто Програму розвитку автодоріг загального користування на 2007-2011 роки та «Концепції транспортного обслуговування фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року». За словами Віктора Сергєєва це питання знаходиться під постійним контролем голови облдержадміністрації Віктора Бондаря і передбачає ряд заходів: будівництво об’їзних магістральних автодоріг, пішохідних переходів та тротуарів, перехресть автодоріг та дворівневих розв’язок, доріг з полегшеним покриттям або ґрунтових вздовж межі смуги відводу автодоріг державного значення для руху тихохідної сільгосптехніки, влаштування штучного зовнішнього освітлення на всіх штучних спорудах та на ділянках доріг, доведення всіх ділянок міжнародних магістральних автодоріг до першої технічної категорії з двома смугами руху в кожному напрямку.
Також на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було доручено місцевим органам виконавчої влади та запропоновано органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо виділення коштів на придбання й встановлення резервних (автономних) джерел електроживлення лікувально-профілактичних закладів, які мають у своєму складі хірургічні та реанімаційні відділення, розглянути питання використання пального із регіонального матеріального резерву для виконання протимінних заходів на території області.

Управління преси та інформації облдержадміністрації  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0