--.-° --% 0мм

В Кривом Роге экс-гаишники беспричинно останавливают авто и не представляются (видео+фото)

18:00, 11 ноя 2015 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

7 ноября 2015 года вступил в силу закон «О национальной полиции Украины». Министр МВД Украины Арсен Аваков на своей странице в Facebook отметил: «Еще будет несколько месяцев кадровых изменений и аттестаций, еще будет мелькать несколько недель старая форма… но все! Милиция сегодня закрылась. С 8.00 юридическое лицо Национальная полиция Украины и Закон вступают в свои полномочия».

Несмотря на то, что новый закон вступил в силу, и.о. патрульных в Кривом Роге его не соблюдают. Сегодня, 11 ноября, в районе съезда с объездной дороги в сторону Днепропетровского шоссе (в направлении Автовокзала) наш очевидец снял на камеру мобильного их «работу».

На указанном участке дороги они проводили беспричинную остановку транспортных средств. Также, один сотрудник из экипажа авто с госномером 2557 отказался представиться и прокомментировать происходящее. Вместо этого он поспешил сесть в автомобиль и уехал подальше от снимавшего его человека.

По словам очевидца, на этом  участке дороги очень часто (особенно в первой половине дня) дежурят сотрудники ГАИ и останавливают много автомобилей.

Ниже приводим выдержки из нового закона «О национальной полиции Украины» (язык оригинала):

Стаття 18. Основні обов’язки поліцейського
……
3. Звертаючись до особи, або у разі звернення особи до поліцейського, поліцейський зобов’язаний назвати своє прізвище, посаду, спеціальне звання та пред’явити на її вимогу службове посвідчення, надавши можливість ознайомитися з викладеною в ньому інформацією, не випускаючи його з рук.

Стаття 35. Зупинення транспортного засобу
1. Поліцейський може зупиняти транспортні засоби у разі:
1) якщо водій порушив Правила дорожнього руху;
2) якщо є очевидні ознаки, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;
3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;
4) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;
5) якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;
6) якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським або як свідка під час оформлення протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;
7) якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху;
8) якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;
9) порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
2. Поліцейський зобов’язаний поінформувати водія про конкретну причину зупинення ним транспортного засобу з детальним описом підстави зупинки, визначеної у цій статті.

Редакция ИА «Кривбасс On-Line» готова разместить на своем сайте комментарии руководства, в подчинении которого находится экипаж ГАИ с номером 2557, относительно действий своих сотрудников.

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых