--.-° --% 0мм

В Кривому Розі відбудеться концерт етнічної музики

10:00, 15 фев 2012 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Кривому Розі відбудеться концерт етнічної музики18 лютого в культурно-громадському центрі ШELTER+ відбудеться концерт дніпропетровського гурту «ТеЯRем», що грають авторську етно-музику, та наших земляків «Шепіт Нагваля», в творчості яких також присутні етнічні мотиви, але вони щедро приправлені роковим драйвом, і філософськими текстами.

Такої музики в культурно-громадському центрі ШELTER+ ще не звучало. Та й взагалі, чи часто ми з вами маємо можливість почути у живому звучанні флейту, перкуссію, мандоліну, скрипку, дарбуку чи кларнет…разом? Семеро молодих талановитих дніпропетровців не бояться йти на експерименти й грати абсолютно непопсову етно музику. Беручи найкраще з минулого, вони творять свій власний, авторський фолк.

Гурт, який почався з посиденьок з гітарами, дудками й усім, що могло видавати звуки, в гуртожитку ДНУ, називається неіснуючим словом «ТеЯрем». «Початкова його назва була "Терем", - розповідають учасники гурту, - Нам потрібно було щось, що характеризує спільність, дружність і згуртованість, тому ми і стали "Теремом", а назву писали абревіатурою "ТеReM". Згодом в назву внесли займенник "Я", який виступає символом особистості кожної окремої душі, тож «ТеЯрем» означає: "Я, особистість, є невід`ємною частиною Терему».

Для двох з учасників гурту концерт 18 лютого стане особливим, адже гітарист Олександр Івченко та перкусіоністка Катерина Турлак вперше в складі «ТеЯрему» виступлять в рідному Кривому Розі. Вони вірять, що рідне місто оцінить їхній щирий і дуже цікавий гурт.

Відкриттям для багатьох також може стати і криворізький гурт «Шепіт Нагваля», адже ця команда, що поєднала в собі дуже цікавих музикантів, нечасто балує земляків виступами. Описати стиль в якому грає «Шепіт» важко, тут присутні мотиви тріп-хопу, мат-року, класичного року, фолку. Результат виявляється досить несподіваним і захоплюючим. Ось як описує свої враження від музики «Нагвальців» Галина Танай з мистецького журналу «ЛітZeppililn»: «Це гурт, що геть не монтується в кривбасівські мистецькі реалії. Бо якість їхнього продукту елементарно вища за ту, яку нам зазвичай пропонують. І тому навряд «Шепіт…» може зібрати велику концертну залу – принаймні, в нашому місті. Ми звикли на концертах відриватися. А драйв «нагвальців» дещо інший. Їхня музика спершу по-хорошому натуплює, причому це натуп вищого рівня, доступний лиш інтелектуалам. Після натупу іде стадія бурхливих веселощів, але це веселощі з подвійним дном: вам у голові засідає якась не дуже ясна, але досить нав’язлива думка. Засідання її триває успішно, вона акуратно шкребеться по звивинах мозку аж до третьої стадії – несподіваного емоційно-інтелектуального прориву.»
Культурно-громадський центр ШELTER+ щасливий презентувати ці два непересічні гурти криворізькій публіці. Адже музика, яку вони грають, здатна принести справжні, живі емоції, а це те, чого нам з вами так часто не вистачає.
Початок концерту 18 лютого о 18:00.

Коштує: 30 грн; для студентів та школярів – 25 грн. (включає афтепаті з безкоштовною кавою)
КГЦ ШELTER+ знаходиться в районі 44-го кварталу по вул. Армавірській, 28
Тел. 401-14-18


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых