--.-° --% 0мм

В Палаці культури ПівдГЗК пройшов 16-й міський фестиваль мистецького свята «Душі криниця»

08:04, 20 янв 2012 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Палаці культури ПівдГЗК пройшов 16-й міський фестиваль мистецького свята «Душі криниця»У ньому взяли участь представники хорових, вокальних колективів та інструментальних ансамблів Кривого Рогу та деяких районів Дніпропетровщини. Біля півтисячі учасників демонстрували свої таланти у перший день фестивалю. Зокрема, це молодь (від 15 до 35 років), представники більш старшого покоління (від 35 до 55 років), а також ветерани (вік яких – від 55 років).

Почесне право відкрити власне конкурсну частину фестивалю було надано народному хору ПКіТ ВАТ «ПівдГЗК» «Джерела Кривбасу». У цілому на сцені було представлено майже 130 різноманітних номерів. Вимог до конкурсантів було чимало. Насамперед, вони мали проявити високий професіоналізм у вокальному чи інструментальному виконанні, вдало розкрити сценічний образ і, звичайно ж, – достукатися до сердець глядачів, завоювати їхні симпатії.
 
А наступний день – 15 січня – був найочікуванішим моментом усього фестивалю-конкурсу «Душі криниця». Саме тоді компетентне журі оголосило підсумки міського заходу.
 
З привітальним словом до учасників та глядачів свята звернулася заступник криворізького міського голови Валентина Бєрлін.

– Приємно зауважити, що на фестивалі «Душі криниця» зібралися ті, кому небайдужа українська пісня, – зазначила у своєму виступі Валентина Миколаївна. – За допомогою такого роду заходів нам випадає нагода доторкнутися до витоків української культури. Українське народне мистецтво багатогранне. Воно – оригінальне й неповторне у своєму виконанні. Тому, організовуючи такі заходи, ми прославляємо багатовікову минувшину свого народу…

Відтак настала хвилююча і довгожданна мить – нагородження учасників та переможців фестивалю. На сцену для підведення підсумків була запрошена шановна мистецька рада, яку очолював професор, завідувач кафедри інструментально-виконавського мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв, заслужений працівник культури України Петро Андрійчук.

– Приємно, що під час фестивалю у залі фактично не було вільних місць. Тут зібралось чимало шанувальників українського мистецтва і культури, – сказав Петро Андрійчук. – Мені пощастило не один раз бути присутнім на фестивалі «Душі криниця» у Кривому Розі. Щороку цей фестиваль зростає у творчому та професійному плані. Хочу додати, що у жодному куточку України немає аналогів такому заходу. Також надзвичайно вражають порядок і краса житломасиву Південного комбінату. Нині селище Південного ГЗКа схоже на одне із сучасних міст європейського рівня. Неймовірно гарно оздоблене ялинкове містечко з казковими ілюмінаціями. Ваш мікрорайон гідний того, щоб на його території проводилися культурно-мистецькі заходи високого рівня.

Серед двадцяти семи колективів, які в цьогорічному фестивалі-конкурсі «Душі криниця» посіли призові місця, є представники Південного гірничо-збагачувального комбінату. Зокрема Диплом 1-го ступеня був вручений народному колективу ВІА «Фобос» (керівник Андрій Цихненко), хоровому колективу «Джерела Кривбасу» (керівник Людмила Берьозкіна). Диплом 2-го ступеня отримали солісти Марія Романенко та Володимир Мельник. А Дипломом 3-го ступеня були нагороджені народний жіночий вокальний ансамбль «Калинонька» (керівник Віктор Васильєв) та народне вокально-інструментальне тріо «Бджоли» (керівник Юрій Мокін).

Після урочистої частини відбувся гала-концерт за участю кращих учасників мистецького свята «Душі криниця».

Слід зазначити, що в рамках фестивалю «Душі криниця» була представлена виставка виробів декоративно-вжиткового мистецтва. Також на площі перед Палацом культури проводилися різдвяно-новорічні народні гуляння. Власне ними було і ознаменоване урочисте закриття цьогорічного ялинкового містечка Південного ГЗКа.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых