--.-° --% 0мм

В Дніпропетровську проходить відкритий Всеукраїнський дитячий фестиваль «Молоде кіно України»

15:58, 26 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Дніпропетровську проходить відкритий Всеукраїнський дитячий фестиваль «Молоде кіно України»У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара розпочався III відкритий Всеукраїнський дитячий фестиваль «Молоде кіно України». Фестиваль проходить під патронатом губернатора Олександра Вілкула. Організаторами є облдержадміністрація та Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка», який вже багато років виступає осередком міцних традицій молодіжного кіномистецтва. Для участі у фестивалі до Дніпропетровська приїхали 23 дитячі творчі студії з України та Росії.  

«Дніпропетровщина, як провідний регіон України, робить ставку на розвиток молодого покоління, сприяє розкриттю талантів дітей та юнацтва. Відкритий Всеукраїнський дитячий фестиваль екранних мистецтв «Молоде кіно України» є місцем зустрічі юних кінематографістів зі всієї України та з-за кордону. Згуртовуючи вихованців дитячих та юнацьких кіностудій, фестиваль став унікальним заходом, який створює дружнє коло однодумців та відкриває для них нові творчі горизонти для широкої дороги у світ великого мистецтва», – відзначив губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул.

У цьому році участь у фестивалі візьмуть 23 дитячі творчі колективи з Дніпропетровська, Києва, Полтави, Кривого Рогу, Херсону, АР Крим, Верхньодніпровська, Кіровограда, Добропілля (Донецька область), с. Банників-Підгірний (Староженецького району Чернівецької області). У фестивалі також візьмуть участь учасники з Російської Федерації, зокрема, з міст Москва, Санкт-Петербург, Старий Оскол, Ярославль, Мар’їно, Камінь-на-Обі Алтайського краю. У конкурсній програмі також візьмуть участь фільми творчої студії з Германії (Дрезден).

Мета фестивалю – сприяти розвитку молодіжного аматорського кіномистецтва, допомагати молодим та талановитим митцям удосконалювати свої професійні навички та поглиблювати свою майстерність. Фестиваль формує екранну культуру молоді як авторської, так і глядацької.

У рамках фестивалю буде проходити перегляд та обговорення фільмів учасників, зустрічі з професійними кінодіячами, провідними викладачами аматорських студій ігрового та анімаційного кіно, а також спілкування та майстер-класи з визнаними фахівцями кіномистецтва.

Закриття фестивалю відбудеться 28 жовтня о 13:00 у Великому актовому залі Палацу студентів.

Найкращі з учасників отримають дипломи, призи та пам’ятні сувеніри.

Довідка:
У 1990 році на базі дитячої народної мультстудії «Веснянка» було створено перший в Україні дитячо-юнацький кіноцентр. Головна мета центру – комплексний розвиток дітей засобами аудіовізуальної культури.

За час існування кіноцентр створив більше, ніж 300 різних фільмів, а педагоги розробили оригінальну методику розвитку дитини.

Напрямки роботи: мультсдудія, образотворче мистецтво, студія ігрового та документального кіно, відеогрупа, гуртки кіно освіти, студія комп’ютерної графіки та анімації, клуб художньо обдарованих дітей «Дебют», Мала академія народних мистецтв та Мала академія наук, театр юного кіноактора, школа юного журналіста.

Проводиться робота у напрямку популяризації дитячої творчості: проведення кінофестивалів та кіноконкурсів різних рівнів, організація виставок дитячої творчості, презентація фільмів, видання кращих прикладів художньої творчості, збірок творів художньо обдарованих дітей «Собори наших душ», та альманахів, тощо. Кіноцентр «Веснянка» співпрацює з різними науковими організаціями: Академія педнаук України, студія «Укранімафільм», Асоціація діячів кіноосвіти України, Національне Товариство кінематографістів України.

Відкритий Всеукраїнський дитячий фестиваль «Молоде кіно України» проводиться щорічно у Дніпропетровську. До участі запрошуються українські та закордонні дитячі творчі колективи, які займаються аматорським кіно, а також провідні фахівці кіномистецтва України.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 6 травня

20:00, 5 май 2024

0