--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул - перший губернатор, який отримав найвищу відзнаку Федерації профспілок України

14:51, 7 окт 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул - перший губернатор, який отримав найвищу відзнаку Федерації профспілок УкраїниПро це повідомив під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради голова обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль.

«Відзначаючи позитивні досягнення в розвитку на Дніпропетровщині соціального діалогу між профспілками, органами влади та роботодавцями, а також значний особистий внесок у цю роботу губернатора області Олександра Юрійовича Вілкула, профспілки України, які об'єднують у своїх лавах 8 мільйонів членів, прийняли рішення про нагородження керівника Дніпропетровської області своєю найвищою відзнакою – почесним знаком «За розвиток соціального партнерства», - наголосив профспілковий керівник області.

Він зазначив, що Олександр Вілкул перший серед губернаторів Дніпропетровщини, який удостоєний високої нагороди - відзнаки «За розвиток соціального партнерства». «За всім цим стоїть велика, повсякденна праця керівника нашої області. І ми вдячні Олександру Юрійовичу за все те, що він робить для людей праці та розвитку соціального діалогу в регіоні», - сказав Віталій Дубіль.

У свою чергу представник роботодавців – голова регіонального відділення Українського союзу промисловців та підприємців Віктор Науменко відзначив чітку системність у роботі обласної влади, завдяки чому регіон має високі показники соціально-економічного розвитку. «Консолідація громади області, яка відбувається останні півтора року, дає нам упевненість в успішній реалізації Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини до 2015 року та тристоронньої Регіональної угоди», - сказав він. Адже це, за його словами, сприятиме значному покращенню ринкового середовища та економічному росту.  

Олександр Вілкул подякував за почесну нагороду. Він зазначив, що підписана облдержадміністрацією в березні цього року Регіональна угода з роботодавцями та профспілками є документом, направленим на забезпечення соціального захисту працівників та підвищення соціальних стандартів. Губернатор відзначив ініціативність та відповідальність  усіх сторін щодо реалізації положень угоди.

«Всі основні положення Угоди позначені в Комплексній стратегії розвитку Дніпропетровщини на період до 2015 року. Це головний стратегічний документ діяльності обласної влади, який затверджений сесією обласної ради у червні поточного року. Наші стратегічні цілі – це підвищення конкурентоспроможності економіки регіону, якості життя населення та  екологічної безпеки. Стратегія повністю охоплює весь спектр соціально-економічних ініціатив наших партнерів – профспілок та роботодавців», - сказав Олександр Вілкул.

ДОВІДКА
Дніпропетровська обласна тристороння соціально-економічна рада (надалі – Рада) є тристороннім органом, що складається з представників сторін соціального партнерства – виконавчої влади області, об’єднань роботодавців і профспілкових об’єднань області. Основним завдання Ради є сприяння узгодженню позицій сторін соціального діалогу щодо шляхів розвитку соціально-економічних і трудових відносин в області.

Рада, зокрема, відповідно до покладених завдань, вносить пропозиції щодо проекту Регіональної угоди, організації та проведення консультацій при її укладанні, аналізує її виконання.

Регіональна угода укладається відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди», Закону України «Про організації роботодавців», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та Закону України «Про соціальний діалог» між органом обласної виконавчої влади в особі Дніпропетровської обласної державної адміністрації, об’єднаннями (організаціями) роботодавців та профспілковими організаціями області в особі Спільного представницького органу профспілкових організацій області.

Така Угода між обласної владою, профспілками та роботодавцями була підписана 15 березня цього року.

Зокрема в Угоді йдеться про те, що вона укладається з метою забезпечення ефективного розвитку економіки області та соціального захисту працівників, з метою узгодження інтересів трудящих, власників й уповноважених ними органів при регулюванні виробничих, трудових і соціально-економічних відносин, досягнення стабільності та злагоди в суспільстві.

Також Угода спрямована на захист вітчизняного виробника і споживчого ринку області, відродження і розвиток професійно-технічної освіти.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых